Detail akce

Jak vytvořit z nápadu byznys? The Digital Innovation Game

DIG

Místo konání
FIT VUT, Božetěchova 2, 612 00 Brno, CZ
Pořadatel
Typ
workshop
Přístupnost
volná
URL
Popis

Jak vytvořit z nápadu byznys hrou a hravou simulací? To si můžou vyzkoušet  studenti pod dohledem mezinárodních odborníků z oblasti obchodního modelování z EIT Digital - v interaktivním workshopu pomůže lektor z EIT Digital Márton Bélik vytvořit nápad a rozvíjet ho pomocí metody Design Thinking. 

V průběhu workshopu se bude pracovat v několika fázích - od vytvoření nápadu, jeho propracování, až po jeho představení ostatním. Pokud nepřicházíte s vlastním nápadem, můžete se nechat inspirovat možnostmi z oblasti vesmírného průmyslu, které představí Markéta Filipenská z ESA BIC. Na konci setkání bude také prostor pro networking, seznámení se s aktivitami EIT Digital a jeho programy pro studenty.

Workshop probíhá v rámci programu Star(t)up@FIT, zúčastnit se mohou ale také studenti dalších vysokých škol. Vstup je zdarma, je ale nutné se registrovat.

Jak vytvořit z nápadu byznys? The Digital Innovation Game 

Vstup: zdarma

Workshop probíhá v angličtině. Občerstvení zajištěno.


EIT Digital

Evropský inovační a technologický institut (EIT) je nezávislý orgán EU se sídlem v Budapešti, který posiluje inovační schopnost Evropy. EIT hraje stěžejní úlohu při podpoře cílů EU týkajících se zajišťování udržitelného hospodářského růstu a pracovních míst tím, že podnikatelům a inovátorům umožňuje přeměnit jejich nejlepší nápady ve skutečné výrobky a služby pro Evropu.


JIC 

Jihomoravské inovační centrum (JIC) se zaměřuje na podporu inovačního podnikání a komerčního využití výzkumu a vývoje. JIC zprostředkovává propojení univerzit a vědecko-výzkumných institucí s podnikatelskou sférou, s cílem maximalizovat přínos výzkumu a vývoje na regionální a národní úrovni. Provozuje tři inkubátory, pomáhá inovačním firmám, studentům s originálními nápady, výzkumným pracovníkům a vynálezcům.

Nahoru