Detail práce

Systém pro záznam a vyhodnocování dat z GPS

Bakalářská práce Student: Žáčik Šimon Akademický rok: 2014/2015 Vedoucí: Bartík Vladimír, Ing., Ph.D.
Název anglicky
System for Recording and Evaluation of GPS Data
Jazyk práce
český
Abstrakt
Bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací webového systému pro vyhodnocování výsledků a sledování průběhu športových soutěží na základe údajů GPS. Získání GPS dat je možné použitím mobilné aplikace pro platformu Android nebo importem souborů typu TCX. Uživatelské rozhraní umožňuje sledovat pohyb závodníků v reálnem čase, případně přehrávání průběhu podujetí spětně. Součástí je automatické generování průběžného a celkového pořadí účastníků. Systém je implementován v jazyku PHP, klientské rozhraní bylo vytvořené za pomoci HTML, CSS, javascriptových knižnic jQuery, Bootstrap a OpenLayers pro práci s mapami.
Klíčová slova

GPS, webová aplikáce, mapy, zaznamenávání polohy, automatické generování výsledků, sledování průběhu závodu, TCX, OpenLayers, Android

Ústav
Studijní program
Informační technologie
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení C
Obhajoba
16. června 2015
Oponent
Průběh obhajoby

Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C".

Otázky u obhajoby
  1. V práci okrajově zmiňujete formát GPX jako jeden z nejpopulárnějších formátů pro výměnu GPS dat. Z jakého důvodu jste jej tedy nepopsal v práci detailněji a nezahrnul jeho podporu do vytvořené aplikace?
  2. V kapitole 4.3 zmiňujete nekompatibilitu vytvořené mobilní aplikace s některými typy zařízení? Můžete upřesnit s o jaké typy zařízení se jedná a jak se nekompatibilita projevuje? Existují alternativy k této aplikaci?
Komise
Kolář Dušan, doc. Dr. Ing. (UIFS FIT VUT), předseda
Burget Radek, doc. Ing., Ph.D. (UIFS FIT VUT), člen
Grézl František, Ing., Ph.D. (UPGM FIT VUT), člen
Kunovský Jiří, doc. Ing., CSc. (UITS FIT VUT), člen
Vašíček Zdeněk, doc. Ing., Ph.D. (UPSY FIT VUT), člen
Citace
ŽÁČIK, Šimon. Systém pro záznam a vyhodnocování dat z GPS. Brno, 2015. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2015-06-16. Vedoucí práce Bartík Vladimír. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/17710/
BibTeX
@bachelorsthesis{FITBT17710,
    author = "\v{S}imon \v{Z}\'{a}\v{c}ik",
    type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "Syst\'{e}m pro z\'{a}znam a vyhodnocov\'{a}n\'{i} dat z GPS",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2015,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/17710/"
}
Nahoru