Detail práce

Software pro korektury textů

Bakalářská práce Student: Kadlčíková Hana Akademický rok: 2014/2015 Vedoucí: Zemčík Pavel, prof. Dr. Ing.
Název anglicky
Software for Text Corrections
Jazyk práce
český
Abstrakt

Cílem práce bylo navrhnout a realizovat uživatelsky přívětivou aplikaci speciálně pro tvorbu korektur textů podobným způsobem jako při opravování na papíru. Výsledkem je aplikace, která mimo jiné nabízí korekturní značky ve formě razítek. Korekturní poznámky nejsou ukládány přímo do původního dokumentu, ale zvlášť. Toto řešení umožňuje uživateli provádět korektury dokumentů rychle a jednoduše, bez nutnosti dlouhého zaučování práce s aplikací. Testováním bylo ověřeno, že toto vše bylo splněno. Aplikace byla také pozitivně uživatelsky hodnocena. Hlavním přínosem této práce je jednoduché rozhraní, které umožňuje tvorbu korektur s využitím korekturních značek.

Klíčová slova

Uživatelské rozhraní, korekturní značky, Java

Ústav
Studijní program
Informační technologie
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení C
Obhajoba
24. srpna 2015
Oponent
Průběh obhajoby

Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C".

Otázky u obhajoby
  1. Jak při použití vlastního odděleného formátu korektur aplikace pozná, že jsou korektury zobrazeny (na straně autora) na stejné verzi dokumentu jako na které byly vytvořeny (na straně korektora)?
  2. Jak složité by bylo přidat export dokumentu s korekturami do formátu PDF (pro sdílení s uživateli kteří nemají vytvořenou aplikaci)?
  3. Jak složité by bylo sdílení dokumentu s korekturami např. pomocí služby Google documents? 
Komise
Citace
KADLČÍKOVÁ, Hana. Software pro korektury textů. Brno, 2015. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2015-08-24. Vedoucí práce Zemčík Pavel. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/17809/
BibTeX
@bachelorsthesis{FITBT17809,
    author = "Hana Kadl\v{c}\'{i}kov\'{a}",
    type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "Software pro korektury text\r{u}",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2015,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/17809/"
}
Nahoru