Detail práce

Chytrý reproduktor s Raspberry Pi

Bakalářská práce Student: Vondráček Tomáš Akademický rok: 2018/2019 Vedoucí: Herout Adam, prof. Ing., Ph.D.
Název anglicky
Smart Loudspeaker with Raspberry Pi
Jazyk práce
český
Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá tvorbou hudebního systému, který umožní uživatelům organizovat a přehrávat hudbu v reálném čase. Hudební systém je založen na architektuře klient-server a skládá se ze serverové, webové a mobilní aplikace. Serverová aplikace vykonává roli přehrávače hudby a zprostředkovatele komunikace mezi klienty. Klient slouží jako uživatelské rozhraní pro server, ale umožňuje organizovat a přehrávat hudbu plně ve vlastní režii. Hudební systém je implementován v jazyce JavaScript (ECMAScript 2018). Serverová aplikace je postavena na Node.js a implementuje Socket.IO server včetně REST API. Webová aplikace je založena na knihovně React a prezentovaná jako SPA. Mobilní aplikace je implementována v React Native se zaměřením na systém Android. Serverová a webová aplikace je nasazena na serverech Heroku a počítači Raspberry Pi. Mobilní aplikace je publikována na Google Play. Hudební systém lze využít pro soukromé přehrávání hudby, nebo jako prostředek organizování hudby mezi více uživateli.

Klíčová slova

React, React Native, Node.js, Socket.IO, Redux, Redux-Saga, Immutable.js, Express, Raspberry Pi, klient-server, sdílení kódu mezi platformami

Ústav
Studijní program
Informační technologie
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení A
Obhajoba
10. června 2019
Oponent
Průběh obhajoby

Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A.

Otázky u obhajoby
  1. V současném stavu se při přepnutí např. mobilní aplikace z soukromého módu (lokální přehrávání) na veřejný mód (vzdálené přehrávání) zruší aktuální stav přehrávače. Jakým způsobem by se dalo vyřešit opětovné navázání na předchozí stav, při přepnutí do soukromého režimu?
  2. Bylo by možné při tomto přepnutí uživateli nabídnout možnost změnit vzdáleně přehrávanou hudbu na hudbu, která se přehrála lokálně, případně ji přidat do playlistu?
  3. Bylo by realizovatelné streamovat hudbu z mobilního zařízení na vzdálené přehrávání bez nutnosti uploadovat hudbu na web server?
Komise
Zemčík Pavel, prof. Dr. Ing. (UPGM FIT VUT), předseda
Fusek Michal, Ing., Ph.D. (UMAT FEKT VUT), člen
Martínek Tomáš, doc. Ing., Ph.D. (UPSY FIT VUT), člen
Matoušek Petr, doc. Ing., Ph.D., M.A. (UIFS FIT VUT), člen
Rogalewicz Adam, doc. Mgr., Ph.D. (UITS FIT VUT), člen
Citace
VONDRÁČEK, Tomáš. Chytrý reproduktor s Raspberry Pi. Brno, 2019. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2019-06-10. Vedoucí práce Herout Adam. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/21525/
BibTeX
@bachelorsthesis{FITBT21525,
    author = "Tom\'{a}\v{s} Vondr\'{a}\v{c}ek",
    type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "Chytr\'{y} reproduktor s Raspberry Pi",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2019,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/21525/"
}
Nahoru