Detail práce

Bubenický metronom pro Smartphone a Smartwatch

Bakalářská práce Student: Ondráček Aleš Akademický rok: 2018/2019 Vedoucí: Herout Adam, prof. Ing., Ph.D.
Název anglicky
Drummer's Metronome for Smartphone and Smartwatch
Jazyk práce
český
Abstrakt

Cílem této práce je vytvořit bubenický metronom pro smartwatch a smartphone, který bude umožňovat ukládání rytmických vzorů do playlistů. Výsledný produkt sestává ze dvou částí: z aplikace pro smartwatch a aplikace pro smartphone. Tyto dvě aplikace spolu pak komunikují prostřednictvím bluetooth. Metronom se tedy dá ovládat vzdáleně prostřednictvím hodinek, což je požadovaná cílová funkcionalita. Výsledkem je metronom implementovaný na míru bubeníkovi, hrajícímu s kapelou jak na zkouškách, tak i na menších či středně velkých koncertech.

Klíčová slova

bubenický metronom, GUI, smartwatch, smartphone, komunikace prostřednictvím bluetooth, Java, Android Studio, Material Designe, SQLite

Ústav
Studijní program
Informační technologie
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení C
Obhajoba
10. června 2019
Oponent
Průběh obhajoby

Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C.

Otázky u obhajoby


1. Použil jste při iterativním designu, popsaném v kapitole 4.2, nějaký postup vyhodnocení jednotlivých "iterací"? Jak jste je vyhodnocoval?

2. V kapitole 6 pojednávající o implementaci (ani v jiné kapitole s výjimkou kapitoly 2.3) není uvedeno vůbec nic o možném "zapojení metronomu" do systémů ozvučení. Jak se má metronom zapojit a proč?
3. Výsledky všech testů, uvedených v kapitole 5, jsou popsány pouze textově. Prováděl jste nějaké testy, které by mohly být vyhodnoceny i číselně? Pokud ano, jaké jsou výsledky?

Komise
Zemčík Pavel, prof. Dr. Ing. (UPGM FIT VUT), předseda
Fusek Michal, Ing., Ph.D. (UMAT FEKT VUT), člen
Martínek Tomáš, doc. Ing., Ph.D. (UPSY FIT VUT), člen
Matoušek Petr, doc. Ing., Ph.D., M.A. (UIFS FIT VUT), člen
Rogalewicz Adam, doc. Mgr., Ph.D. (UITS FIT VUT), člen
Citace
ONDRÁČEK, Aleš. Bubenický metronom pro Smartphone a Smartwatch. Brno, 2019. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2019-06-10. Vedoucí práce Herout Adam. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/21931/
BibTeX
@bachelorsthesis{FITBT21931,
    author = "Ale\v{s} Ondr\'{a}\v{c}ek",
    type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "Bubenick\'{y} metronom pro Smartphone a Smartwatch",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2019,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/21931/"
}
Nahoru