Detail práce

Mobilní aplikace "Pejsek záchranář" - cévní mozková příhoda

Bakalářská práce Student: Rosinská Monika Akademický rok: 2020/2021 Vedoucí: Zemčík Pavel, prof. Dr. Ing.
Název anglicky
Mobile Application "Paramedic doggy" - Brain Stroke
Jazyk práce
český
Abstrakt

Cílem této práce bylo vytvořit vzdělávací hru pro děti ve věku 7-10 let na téma první pomoc při cévní mozkové příhodě. Aplikace byla vyvíjena pro operační systém Android ve vývojovém prostředí Unity. Při vývoji byla zohledněna psychologie, emoce a vzdělávání dětí a byla aplikována gamifikace. Děti, které aplikaci vyzkoušely, byly poté schopny popsat příznaky mrtvice a věděly, co mají v takové situaci dělat. Přínosem této práce je, že děti umějí podat první pomoc a kontaktovat zdravotnickou záchrannou službu, pokud je to potřeba. Umějí také rozpoznat příznaky cévní mozkové příhody neboli mrtvice.

Klíčová slova

vzdělávací aplikace, hra pro děti, vzdělávací hra pro děti, Pejsek Záchranář, Defík, mobilní aplikace, první pomoc, gamifikace, vývoj hry

Ústav
Studijní program
Informační technologie
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení B
Obhajoba
15. června 2021
Oponent
Průběh obhajoby

Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a k nim doplňujícím dotazů přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B".

Otázky u obhajoby
  1. V práci zmiňujete, že jste mimo pilotní testování provedla experimenty i v soukromé škole, ale výsledky nedorazily před tiskem textu této práce. Jak testování na soukromé škole dopadlo a jaké nové poznatky a nápady na zlepšení přineslo?
  2. V závěru práce je zmíněno, že jste diskutovala možnosti spolupráce se ZZS JMK na rozšíření aplikace, případně na vzniku nové. Máte toto nějak více promyšleno? O čem by aplikace měla být a na co by měla být zaměřená?
Komise
Herout Adam, prof. Ing., Ph.D. (UPGM FIT VUT), předseda
Beran Vítězslav, doc. Ing., Ph.D. (UPGM FIT VUT), člen
Burget Radek, doc. Ing., Ph.D. (UIFS FIT VUT), člen
Fučík Otto, doc. Dr. Ing. (UPSY FIT VUT), člen
Lengál Ondřej, Ing., Ph.D. (UITS FIT VUT), člen
Citace
ROSINSKÁ, Monika. Mobilní aplikace "Pejsek záchranář" - cévní mozková příhoda. Brno, 2021. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2021-06-15. Vedoucí práce Zemčík Pavel. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/23817/
BibTeX
@bachelorsthesis{FITBT23817,
    author = "Monika Rosinsk\'{a}",
    type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "Mobiln\'{i} aplikace {"}Pejsek z\'{a}chran\'{a}\v{r}{"} - c\'{e}vn\'{i} mozkov\'{a} p\v{r}\'{i}hoda",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2021,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/23817/"
}
Nahoru