Detail práce
Vestavěný systém pro řízení domácího pivovaru
Tato práce se zabývá automatickým měřením hustoty piva při fermentaci. Hlavním cílem jevytvořit elektronický hustoměr s webovým uživatelským rozhraním. Práce se skládá z částiteoretické, ve které se věnuje historii piva, procesům výrobě piva a vybavení. Praktickáčást obsahuje návrh systému a implementaci. V závěru dokládá výsledky testování danéhohustoměru, který byl předmětem bakalářské práce.
pivo, domácí pivovarnictví, měření hustoty, fermentace, elektronický hustoměr
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C.
- Jak to dopadlo s měřením teploty?
- Jak byly stabilní naměřené hodnoty - jaká je chyba měření?
- Jaká je spotřeba navrženého systému a jak dlouho vydrží jet na baterii?
- Opravdu je převod pH na napětí lineární?
- Jak odhadujete cenu navrženého řešení?
- Jak často dochází k odečtu hodnot, lze to nějak konfigurovat?
- Můžete vysvětlit, co že to vlastně vidíme na obrázku 5.14? Co je zobrazeno na osách?
- Hlásíte uživateli, že je fermentace dokončena?
Hrubý Martin, Ing., Ph.D. (UITS FIT VUT), člen
Chudý Peter, doc. Ing., Ph.D. MBA (UPGM FIT VUT), člen
Polčák Libor, Ing., Ph.D. (UIFS FIT VUT), člen
@bachelorsthesis{FITBT24125, author = "Vojt\v{e}ch Mimochodek", type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce", title = "Vestav\v{e}n\'{y} syst\'{e}m pro \v{r}\'{i}zen\'{i} dom\'{a}c\'{i}ho pivovaru", school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}", year = 2021, location = "Brno, CZ", language = "czech", url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/24125/" }