FIT Newsletter 23. 11. 2018

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Přednáška profesora Mishi Pavla

Zveme Vás na přednášku profesora Mishi Pavla. Ten se narodil v Čechách, ale celý život prožil v USA, kde se věnuje biomedicínskému inženýrství, neurosignálům, jejich zpracování a interpretaci a souvislostem s lidským chováním a jednáním. Je zajímavé, že kromě akademických funkcí stihl být ještě v letech 2011-13 ředitelem programu Smart and Connected Health v největší americké grantové agentuře NSF. Přijďte se podívat na jeho přednášku Digital Phenotyping Using Computational Models of Neuropsychological Processes Underlying Behavioral States and their Dynamics v rámci série VGS-IT v pondělí 3.12. ve 13 hod. do A113. Více informací najdete ZDE.

Finále Creative Baltie na FIT už počtrnácté

O víkendu se bude na FIT soutěžit. Na finále mezinárodní soutěže Creative Baltie se sem sjedou mladí účastníci ze tří zemí světa. Žáci a studenti obou stupňů základních a středních škol se v několika kategoriích utkají v programování v nástrojích SGP. Partnerem soutěže, která se snaží děti naučit nenásilnou formou pracovat s počítačem a seznámit je se základy programování, je již tradičně Fakulta informačních technologií – finále soutěže se zde uskuteční už počtrnácté.

Cena Wernera von Siemense 2018

Máte kvalitní diplomovou nebo dizertační práci či zajímavé výzkumné výsledky? Přihlaste se do tradiční soutěže nejlepších mladých mozků, která ve spolupráci s předními českými univerzitami a Akademií věd ČR oceňuje nejlepší studenty, vedoucí jejich prací, mladé vědce a nejlepší pedagogy. Více informací naleznete ZDE.
V loňském roce získal třetí místo v kategorii nejlepší dizertační práce Lukáš Kekely z FIT. Více se o jeho práci můžete dozvědět ZDE.

Turnaj ve stolním fotbálku U Kachničky

Studentská unie pořádá v pondělí 26. 11. turnaj ve stolním fotbálku. Akce začíná v 17 hod. U Kachničky. Předběžná registrace je možná ZDE, více informací najdete ZDE.

Back to top