FIT Newsletter 5. 4. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Festival Rock@FIT vypukne už v pondělí

Pět kapel z FIT, dvě profesionální hudební skupiny, dezorientační běh, soutěž ve řvaní nebo prohlídky podzemí či serverovny. To je jen část programu hudebního festivalu Rock@FIT a Dne zavřených dveří. Akce se uskuteční už v pondělí 8. dubna od 14 hod. na nádvoří fakulty. Na pondělní odpoledne platí děkanské volno, více informací najdete ZDE. Loňský ročník si můžete připomenout ve videu.

Semináře o IT v průmyslu: Obrábění nano vzorků iontovým paprskem

Víte, co vlastně znamená 7nm technologie výroby mikročipů a jak ve skutečnosti vypadá tranzistor ve vašem telefonu nebo laptopu? Dozvíte se to na semináři Obrábění nano vzorků iontovým paprskem. Seminář je z řady seminářů, které pořádá FIT ve spolupráci se svými partnery z IT průmyslu. Účast je zdarma, registrace ve WISu. Více informací najdete ZDE.

FIT hledá IT hvězdy: vybírat se bude mezi 60 pracemi

Šest desítek zajímavých prací, nápadů a řešení se sešlo po uzavření registrace na studentskou konferenci Excel@FIT 2019, která se uskuteční 25. dubna. Odborná porota nyní vybírá hvězdné práce, které na konferenci uvidíte jako prezentace nebo ve formě plakátů. Pomoct vybrat ty nejlepší můžete i vy prostřednictvím hlasování veřejnosti. Přijďte se podívat na projekty vašich spolužáků, nechat se inspirovat zajímavými nápady nebo se potkat s těmi nejlepšími z průmyslu a třeba si domluvit diplomku či bakalářku. Více informací najdete ZDE.

Májka na náměstí Svobody odstartovala měsíc studentských oslav, lístky na Majáles je možné zakoupit v knihovně

Přesně měsíc před samotným Majálesem postavili studenti brněnských univerzit na náměstí Svobody májku, symbol jarních studentských oslav. Brněnský Majáles se uskuteční v sobotu 4. dubna v areálu výstaviště, kromě koncertů řady hudebníků a kapel si nenechte ujít ani VUT zónu, kde můžete podpořit zástupce VUT v soutěži o královský pár Majálesu, nebo navštívit stánek SU FIT. Vstupenky jsou již nyní v prodeji v knihovně FIT - do 22. dubna za 499 korun, poté se bude jeho cena zvyšovat.

Z FIT až na Londýnskou burzu

Kariéru v zahraničí absolvent FIT Petr Hříbek nijak aktivně neplánoval. Shodou náhod byl pozván do výběrového řízení na pozice v belgické centrále banky KBC. Nakonec zůstal pět let. Z Belgie se následně přesunul do Londýna, kde už pátým rokem pracuje pro společnost vlastněnou Londýnskou burzou. Více se dozvíte v článku pro zVUT.cz.

Nenechte si ujít: akce a události, které by vás v následujících dnech mohly zajímat

Fakulta informačních technologií VUT společně Fakultou informatiky Masarykovy univerzity a výzkumnou skupinou QLatvia z Lotyšské univerzity pořádají v Brně dva termíny třídenního praktického workshopu. Ten je zaměřen na kvantové programování, účastníky seznámí s kvantovými výpočty a naučí je psát jednoduché kvantové programy. Workshopy se uskuteční:

  • 29 – 31. května na FIT VUT, Božetěchova 1/2, 612 66 Brno
  • 17. – 19. června na FI MUNI, Botanická 68A, 602 00 Brno

Zájemci se mohou hlásit do 15. května, semináře jsou zdarma. Více informací najdete ZDE.

Back to top