FIT Newsletter 12. 4. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

FIT nabídne v magisterském programu sedmnáct nových specializací. Reaguje tak na potřeby trhu

Čas jen do 15. dubna mají studenti, kteří si chtějí podat přihlášku do navazujícího magisterského studia na Fakultě informačních technologií. Ta od nového akademického roku plánuje připravit pro studenty sedmnáct nových specializací. Chce tak připravit absolventy na nové trendy, které obor v budoucnu teprve přinese. Více informací najdete ZDE.

Jaké nebezpečí hrozí ve virtuální realitě? Student FIT pomohl na zahraniční stáži americkým vědcům odhalit nedostatečné zabezpečení

Muž v místnosti. Tak zní název nově objevené hrozby ve virtuální realitě, kterou odhalil tříčlenný tým výzkumníků na univerzitě v americkém New Havenu. Byl mezi nimi i student FIT Martin Vondráček, který na connecticutské univerzitě pobýval v rámci zahraniční stáže. Více informací najdete v článku.

Festival Rock@FIT přilákal na tři stovky návštěvníků. Podívejte se na video

Hudební festival Rock@FIT a Den zavřených dveří v pondělí přilákaly téměř tři stovky návštěvníků. Ti měli možnost užít si sedm koncertů, podívat se na střechu či do podzemí fakulty, zasoutěžit si v řevu či skládání klávesnice, uniknout z escape room, debugovat fakultu nebo navštívit muzeum, kapli či serverovnu. Jak to v pondělí na fakultě vypadalo, se můžete podívat ve videu.

Excel@FIT 2019: Komise vybraly nejzajímavější práce

Čtyři odborné panely dnes rozhodovaly o „finále“ studentské konference Excel@FIT 2019. To se uskuteční na fakultě ve čtvrtek 25. dubna a představí se na něm 56 nejzajímavějších studentských nápadů a řešení. Komise vybrala 13 projektů, které se představí v prezentacích, a 19 prací, které získají ocenění odborných panelů. Kdo získá cenu veřejnosti a partnerů se rozhodne až 25. dubna, více informací se dozvíte na www.excel.fit.vutbr.cz.

Studentská unie představila nové logo

Své nové logo představila tento týden Studentská unie FIT. Vzešlo z veřejné soutěže, v rámci které se setkalo více než třicet různých námětů. Zástupcům SU FIT se nakonec nejvíce zalíbil návrh Anety Helešicové. „Logo symbolizuje tři studenty FIT, vyobrazené pomocí asi nejpoužívanějšího symbolu programátorů - středníku. Tři proto, že už jde o skupinu, a SU FIT se snaží zastupovat všechny studenty bez rozdílu,“ vysvětlila autorka nového loga.

Aplikace studentů VUT chce pomáhat při psychických problémech

Studenti VUT, Veronika Kamenská z FEKT a Aleš Řezáč a Tomáš Chlubna z FIT, stojí za aplikací Nepanikař. Ta dokáže z mobilního telefonu poskytnout jednoduchou první pomoc při psychických obtížích. Uživatelé v apce najdou pět základních modulů, které jim poskytnou instrukce, jak se dostat z akutní fáze problému. Více se dozvíte v reportáži České televize.

Turnaj Carcassonne a Red7 U Kachničky

U Kachničky se v pondělí 15. dubna uskuteční další turnaj v deskových hrách, tentokrát v Carcassonne a Red7. Registrace proběhne na místě od 16 hodin. Více informací najdete ZDE.

Oslavy 120 let VUT: hudební open air festival s hvězdami i otevřené fakulty

Richard Müller, N.O.H.A. nebo třeba Portless feat Henry D. vystoupí na hudebním open air festivalu Pojďme slavit spolu!, který připomene 120 let od založení VUT. Akce se uskuteční 25. května v areálu Pod Palackého vrchem. Tentýž den budou od 11 do 15 hodin otevřeny dveře všech fakult a součástí VUT. Absolventi, studenti jiných fakult i další zájemci se budou moct podívat, jak vypadají prostory fakult, a seznámit se s tím, co zajímavého se v nich řeší a nad čím vědci bádají. Vstup na obě akce je zdarma.

Back to top