FIT Newsletter 29. 3. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Sedm kapel, dezorientační běh i zpřístupněné podzemí. Fakultu čeká 8. dubna festival Rock@FIT a Den zavřených dveří

Hudební událost roku na FIT se blíží! Festival Rock@FIT rozpohybuje nádvoří fakulty v pondělí 8. dubna od 14 hod. Na pódiu se objeví nejen pět studentských/akademických kapel, pořádnou show letos předvedou také dvě profesionální kapely – Totální nasazení a Chaos in Head. Zajímavý doprovodný program přinese také Den zavřených dveří. Účastníky v rámci něj čeká dezorientační běh, debugování fakulty nebo třeba soutěž ve řvaní, otevřou se dveře do podzemí i na střechu či do muzea nebo serverovny. Aby vám neuteklo nic z programu, na odpoledne platí děkanské volno. Více informací najdete ZDE.

Pojďte dělat vědu na FIT! Představení doktorského studia se uskuteční 10. dubna

Jste studenty magisterského studia, řešíte diplomku, vybíráte kachničku do kašny a přemýšlíte, co dál? Právě pro vás je určena akce pro zájemce o doktorské studium Pojďte dělat vědu na FIT! Klíčové informace o doktorském studiu vám přiblíží doktorandi Petr Veigend a Kateřina Žmolíková, následovat bude představení výzkumných skupin. Akce se koná ve středu 10. dubna od 13 hodin v G202.

Studenti a zaměstnanci FIT zapálili svíčky jako vzpomínku na Jiřího Kunovského

Kyticí, svíčkami a minutou ticha si včera studenti a zaměstnanci FIT připomenuli smutné výročí úmrtí docenta Jiřího Kunovského. Ten zemřel vloni na následky tragické nehody. Své jméno na FIT spojil s Ústavem inteligentních systémů, kde se věnoval mimo jiné modelování a simulaci na analogových, hybridních a číslicových počítačích. Své znalosti uměl originálně předat jak bakalářským studentům, diplomantům i doktorandům, tak také seniorům v rámci Univerzity třetího věku, kterou na FIT vedl. Studenti ho několikrát zvolili nejoblíbenějším učitelem a řada velmi úspěšných absolventů na něj dodnes vzpomíná jako na vynikajícího pedagoga, který je uměl pobavit a přitom hodně naučit.

České algoritmy z FIT pomáhají Finům digitalizovat dřevařský průmysl

Automaticky rozpoznat kvalitu a vady dřeva a podle toho volit způsob dalšího zpracování. Takový je v kostce záměr Tuomase Eeroly z finské Lappeenranta University of Technology, který nyní pobývá na Fakultě informačních technologií a ke svému výzkumu používá algoritmy a zkušenosti českých kolegů. Projekt DigiSaw má pomoci zmodernizovat dřevařský průmysl a maximálně zefektivnit využívání vytěženého dřeva. Více se dozvíte ZDE.

Hearthstone Fireside Gathering U Kachničky

I tento rok pořádá Studentská unie U Kachničky oficiální Fireside gathering! Přijďte se na Apríla rozloučit s kartami, které nás opustí v Roce Draka, zahrajte si populární Tavern Brawly a zasoutěžte si v domácím turnaji. Elektronická registrace do turnaje bude spuštěna brzy, více informací najdete ZDE.

Nenechte si ujít: akce a události, které by vás v následujících dnech mohly zajímat

  • neděle 31. 3. - deadline přihlášek na 24hodinový hackathon UnIT
    Jste schopní s partou kamarádů rozlousknout problém z praxe za 24 hodin? Zjistit to můžete na hackathonu UnIT, který organizují studenti pro studenty ve spolupráci s fakultou a lídry na trhu. Akce se koná 12. dubna na FIT, více informací najdete ZDE.
  • pondělí 1. 4. - setkání akademické obce s ředitelkou Kolejí a menz
    Přijďte se na to, co vás zajímá či trápí na kolejích a menzách, zeptat přímo ředitelky Dagmar Vlčkové. Setkání proběhne formou moderované diskuse od 16 hod. Více informací najdete ZDE.
  • pátek 5. 4. – přednáška Marty Kwiatkowské z University of Oxford
    Nenechte si ujít přednášku přední odbornice na verifikaci počítačových systémů. Profesorka Kwiatkowska v roce 2018 vyhrála prestižní cenu Royal Society Milner Award za pokroky ve verifikaci hlubokých neuronových sítí a na toto téma bude mít i přednášku na FIT. Více informací najdete ZDE.
Back to top