FIT Newsletter 8. 3. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Nový typ kyberútoku umí nasadit špiona do virtuální schůzky. Odhalit ho pomohl i student FIT

Virtuální realita je čím dál tím dostupnější. Využívají ji například firmy jako pokročilejší formu videokonference či na školení svých zaměstnanců. S technologií jsou však spojena i bezpečnostní rizika. Vědcům v connecticutském New Havenu se za pomoci studenta FIT Martina Vondráčka podařilo odposlouchávat mikrofon a sledovat obrazovku počítače napadených uživatelů bez jejich vědomí. Více informací si můžete přečíst v článku.

Od nápadu k produktu: Jak jsem založil technologickou firmu?

Kurz Od nápadu k produktu, zaměřený na podporu studentů realizovat vlastní tvůrčí nápady a projekty v IT v rámci studia na fakultě, přináší další přednášku: Jak jsem založil technologickou firmu? Ve středu 20. března v ní pozvaní hosté – zakladatelé úspěšných technologických firem – budou sdílet své zkušenosti a odpovídat na dotazy. Pozvání přijali např. Igor Potúček (Camvision), Jan Kořenek (Flowmon Networks) nebo Roman Bohovic (World from Space). Přednáška je určena nejen těm, kteří si kurz registrovali, ale rádi bychom na ni pozvali všechny, které téma zajímá. Více informací najdete ZDE.

Distribuované systémy - kubernetes a OpenShift

Chcete se dozvědět, jak fungují distribuované systémy? Slyšeli jste o kubernetes, ale nevíte, o co jde? A jak fungují cloudy a aplikace v nich? Pokud vás téma zajímá, nenechte si ujít workshop Red Hat o distribuovaných systémech, kubernetes a OpenShiftu. Koná se ve čtvrtky 21. a 28. března od 14 hod. v Red Hat Labu na FIT (Q304/305). Registraci najdete ZDE.

Amper 2019: Rozšířená realita pro programování kolaborativních robotů

Jak v rozšířené realitě snadno naprogramovat robot? Proč to ještě není v průmyslu běžně využívané? Co je to ARCOR a k čemu na FIT slouží? To jsou jen některé otázky, na které odpoví Vítězslav Beran ve své přednášce Rozšířená realita pro programování kolaborativních robotů. Ta se uskuteční ve středu 20. 3. v 10:45 na brněnském výstavišti v rámci veletrhu Amper 2019. Od 19. do 22. března se tam na výstavní ploše v hale V uskuteční série přednášek na téma Perspektivy a úskalí digitalizace. Více informací se dozvíte ZDE.

Back to top