FIT Newsletter 30. 11. 2018

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Tým STRaDe získal ocenění za svou práci v oblasti kriminalistiky

Medaili III. stupně ředitele Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje získal tento týden Martin Drahanský. Z rukou náměstka krajského ředitele převzal ocenění za dlouhodobou nadstandardní a vynikající spolupráci se Službou kriminální policie a vyšetřování. Tým profesora Drahanského se v rámci spolupráce zabýval například výzkumem v oblasti falzifikátů otisků prstů, detekce živosti a generování syntetických otisků s různými poškozeními i rozpoznáváním 2D/3D obličeje. I když některé poznatky z výzkumu podléhají utajení, vybrané výsledky výzkumníci už představili nejen české policii a Národnímu bezpečnostnímu úřadu, ale i některým zahraničním bezpečnostním složkám.
O práci výzkumné skupiny STRaDe minulý týden natáčela také Česká televize, na reportáž se můžete podívat v sobotní relaci Týden v regionech.

Muzeum výpočetní techniky FIT v časopisu Computer

Znáte Muzeum výpočetní techniky na FIT? Rozhovor s jedním z jeho zakladatelů, proděkanem Richardem Růžičkou, přináší aktuální číslo časopisu Computer, které přibližuje nejen samotné muzeum ale i historii IT u nás. Článek je k dispozici ZDE. Pokud se chcete do muzea vypravit raději osobně, připomínáme, že je otevřeno každou první středu v měsíci, což je naposledy v tomto roce právě příští týden, a to od 13 do 17 hod.

Profesor Honzík získal Cenu Jihomoravského kraje 2018

Zastupitelstvo kraje udělilo včera Cenu Jihomoravského kraje deseti osobnostem jižní Moravy. Ocenění za práci s mládeží převzal profesor Jan M. Honzík, který zasvětil téměř celý svůj profesní život práci na VUT. Zde se věnoval rozvoji schopností studentů jak po stránce vzdělání a společenského uvědomění, tak i po stránce internacionalizace. V první polovině 90. let se stal národním reprezentantem v evropském konsorciu T.E.X.T., které bylo předchůdcem současného programu Erasmus. Je duchovním otcem veletrhu vysokoškolského vzdělávání Gaudeamus, který pomáhá tisícům mladých lidí nalézt uplatnění v jejich profesionálním životě, a zakladatelem Letní počítačové školy pro holky, první podobné akce v ČR, která inspirovala k podobným projektům další školy.

Hudební večer U Kachničky

Studentská unie zve na Hudební večer, který se uskuteční U Kachničky v pondělí 3. prosince od 16 hod. Vítáni jsou muzikanti i s hudebními nástroji a všichni, kdo rádi zpívají. Zpěvníky jsou pro ně již nachystány. Více informací o akci se dozvíte ZDE.

Koleje a menzy VUT připravují ekologický plán. Ruší klasické plastové kelímky

Zhruba 493 tisíc kelímků ročně spotřebují studenti a ostatní strávníci v menzách VUT. Ty byly až dosud z klasického plastu. Vedení Kolejí a menz VUT se proto rozhodlo přejít s novým kalendářním rokem na kelímky z plastu ekologického, v budoucnu pak chtějí nakoupit kelímky papírové. Do větších stravovacích provozů, například právě na Fakultu informačních technologií, by v roce 2019 měly přibýt také automaty na vodu. Více informací najdete ZDE .

Sledujte FIT nově i na Instagramu

Nově fakultu najdete také na Instagramu, kde můžete sledovat náš profil @fit.vut. Tradičně jsme aktivní i na dalších sociálních sítích - Facebooku, TwitteruLinkedIN. #followFIT

Back to top