FIT Newsletter 22. 3. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Vědci z FIT spolupracují na vývoji aplikace, která zefektivní psychologickou péči

Vyvinout mobilní aplikaci, která dokáže rozpoznávat psychické rozpoložení z hlasu a obrazu a současně umožní lékaři častější kontakt s pacientem – o to se několik posledních měsíců snaží vědci z Fakulty informačních technologií VUT spolu s dalšími zahraničními odborníky v projektu Evropské unie s názvem ECoWeB (Emotional Competence Well-Being). Jeho cílem je využít potenciál mobilních technologií ke zpřístupnění psychologické péče pro mladé lidi. Více informací najdete v článku.

Profesorka Marta Kwiatkowska z Oxford University uvede na FIT přednášku o bezpečnosti hlubokých neuronových sítí

Nenechte si ujít přednášku Marty Kwiatkowské, profesorky oxfordské univerzity a přední odbornice na verifikaci počítačových systémů. Profesorka Kwiatkowska v roce 2018 vyhrála prestižní cenu Royal Society Milner Award za pokroky ve verifikaci hlubokých neuronových sítí a na toto téma bude mít i přednášku na FIT. Poslechnout si ji můžete v pátek 5. dubna od 10:30 v E104. Více informací najdete ZDE.

Nebojte se EXCELovat: poslední možnost registrace na Excel FIT@2019 je o víkendu

Máte dobrý nápad, děláte na zajímavém tématu, je vaše diplomka nebo bakalářka fakt dobrá? Pak neváhejte a registrujte se na Excel@FIT 2019, uzávěrka je v neděli 24. března. Ty nejzajímavější nápady, inovace a technická řešení pak budete mít možnost vidět, ale také o nich hlasovat, na samotné konferenci, která se uskuteční 25. dubna na FIT. Více informací najdete ZDE.

UnIT: uzávěrka na 24hodinovou výzvu už příští týden

Jste schopní s partou kamarádů rozlousknout problém z praxe za 24 hodin? Zjistit to můžete na hackathonu UnIT, který organizují studenti pro studenty ve spolupráci s fakultou a lídry na trhu. Akce se pro ty, kteří se probojují do hlavního kola, uskuteční 12. dubna na FIT, registrace se uzavírá 31. března. Více informací najdete ZDE.

Český rozhlas Plus: Rozhovor se studentem, který s americkými kolegy odhalil nový typ kyberútoku ve virtuálním prostoru

Aplikace pro virtuální realitu Bigscreen, kterou využívá asi půl milionu uživatelů, skrývala významné bezpečností chyby. Výzkum česko-amerického týmu na univerzitě v New Havenu, jehož součástí byl také student FIT Martin Vondráček, odhalil, že ovládnout díky nim počítače uživatelů by nebyl pro potenciální útočníky žádný problém. Více se dozvíte v rozhovoru s Martinem Vondráčkem a Janem Pluskalem pro Český rozhlas Plus.

Google Summer of Code

Chcete pracovat pro Red Hat, Google, Mozillu nebo si udělat doktorát na špičkové univerzitě? Chcete přes léto místo brigády pracovat jako vývojář? Nenechte si ujít prezentaci o Google Summer of Code. Ta proběhne v úterý 26. března v D0206 od 18 hodin. Registrace na akci je otevřena ve WISu, více informací najdete ZDE.

Deskovky-Remastered U Kachničky

Chtěli jste si někdy U Kachničky zahrát deskovku, ale odradilo vás, že mají její pravidla více než 15 stránek, trvá dlouho nebo že ji s vámi nemá kdo hrát? Pak přijďte do studentského klubu v pondělí 25. března od 16 hod. Vyberte si předem hru, kterou si chcete zahrát (výběr najdete ZDE) a dejte o tom vědět na události akce Studentské unii. Ta ji pro vás U Kachničky připraví, všem hráčům dá rychlokurz, aby mohli začít hrát co nejdříve, a dohlédne, aby hra byla i přesto podle pravidel.

Setkání akademické obce s ředitelkou Kolejí a menz na FIT

SK AS VUT ve spolupráci se SU FIT pořádá v pondělí 1. dubna setkání akademické obce s ředitelkou Kolejí a menz. Cílem akce je dát studentům i zaměstnancům možnost zeptat se na cokoliv, co je zajímá či trápí v oblasti ubytování a stravování. Setkání proběhne formou moderované diskuse od 16 hod. v D0206. Více informací najdete ZDE.

Fotosoutěž „Za hranicemi s VUT" a výstava na FIT

Pokud máte zkušenost se studiem nebo stáží v zahraničí, kde jste pořídili zajímavé snímky, neváhejte se s nimi zapojit do soutěže Za hranicemi s VUT. Ta potrvá do konce srpna a pro účast v ní stačí zaslat dvě fotografie. Vítězné snímky loňské fotosoutěže „Technika je IN, kdekoliv jsem“ ukazuje výstava, která momentálně putuje po fakultách. Na FIT bude k vidění na konci dubna.

Back to top