FIT Newsletter 15. 2. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Technologický veletrh Embedded World: zájezd do Norimberku pro studenty FIT zdarma

Podívat se na nejnovější produkty různých světových technologických značek, promluvit si se zástupci těchto společností, ale také vidět v praxi použité věci, které se na fakultě učí, mohou studenti FIT na veletrhu Embedded World 2019. Ten se koná za dva týdny v německém Norimberku a fakulta tam pro své studenty chystá v termínu 28. 2. – 1. 3. zájezd zdarma. Kapacita je omezena na 50 míst, registrace bude spuštěna 17. 2. ve 20:00 ve WISu, v sekci Ostatní → Přihlašování na akce. Na své si přijdou především fanoušci vestavěných systémů, ale také strojového učení či počítačového vidění, grafiky, bezpečnosti i dalších oborů.

Přednáška Business plán aneb proč a jak ho vytvořit?

K čemu je dnes dobrý Business plán? A není lepší Lean Canvas? Jak ho vytvořit a co by v něm všechno mělo být? Odpovědi nejen na tyto otázky přinese ve středu 20. 2. Vojta Krmíček z Jihomoravského inovačního centra v další ze série přednášek kurzu Od nápadu k produktu. Ten je zaměřený na podporu studentů realizovat vlastní tvůrčí nápady a projekty v IT v rámci studia na fakultě. Přednáška je určena nejen těm, kteří si kurz registrovali, ale rádi bychom na ni pozvali všechny, které téma zajímá. Více informací najdete ZDE.

Summer of HPC: Dostaňte se na letní stáž do superpočítačového centra

Do 25. února mají studenti možnost přihlásit se na letní stáž Summer of HPC. Soutěž, kterou vyhlašuje PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe), umožní vybraným účastníkům strávit dva měsíce v některém z evropských superpočítačových center. O tom, jak stáž prožila například Marta Čudová, se můžete dozvědět ZDE. Více informací najdete na FB stránkách soutěže nebo u Jiřího Jaroše.

Náborovou kampaní Technika poznání upozorňuje VUT na studijní neúspěšnost

Vysokou studijní neúspěšností na vysokých školách patří Česká republika mezi nejhorší z vyspělých evropských států. V letošní náborové kampani Technika poznání se VUT rozhodlo apelovat na středoškoláky, aby z jejich přihlášky na vysokou školu byla informovaná volba. Hlavní hrdinové videa tak uchazečům vyvrací některé mýty o studiu na univerzitě. Část natáčení se uskutečnila také na FIT, video a více informací o kampani najdete ZDE. FIT má podle statistik jako jediná z technických škol (s výjimkou studia architektury) studijní neúspěšnost pod padesáti procenty, více informací se dozvíte ZDE.

Žijeme IT už za týden: poslední možnost registrace

Už příští pátek se na FIT uskuteční konference pro všechny studenty, které baví informační technologie a inovace, Žijeme IT. Na účastníky čekají zajímavé přednášky, setkání s lídry v oboru, raut i uvítací balíček. Program konference i registraci najdete na webu www.zijemeit.cz.

Back to top