FIT Newsletter 25. 1. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

VUT získalo jako první technika institucionální akreditaci, změny chystá i FIT

Vysoké učení technické v Brně získalo kladné stanovisko Národního akreditačního úřadu ve věci institucionální akreditace. Brněnská technika je tak první z technicky zaměřených vysokých škol, která ji získala. Celkově je pak VUT devátou univerzitou v republice, jež může nově sama schvalovat studijní programy, vytvářet specializace a lépe tak reagovat na potřeby pracovního trhu. Umožní to tak také rychlejší proces akreditace nových studijních programů, které připravuje Fakulta informačních technologií pro příští akademický rok. To přinese modernizovaný bakalářský studijní program a do budoucna také nové specializace v magisterském programu.

Blíží se Studentský ples FIT, lístky jsou k dostání v knihovně

Plesová sezona je v plném proudu, a to také na Fakultě informačních technologií. Po 18. reprezentačním plesu FEKT a FIT, který se koná dnes v hotelu Voroněž, se hned příští pátek v kulturním centru Semilasso uskuteční ples další, tentokrát studentský. Lístky na něj jsou stále k dispozici, už pouze za 230 Kč a bez možnosti večeře. Zakoupit je můžete v knihovně FIT, více informací najdete ZDE.

Den otevřených dveří už příští týden: představí se čtyři laboratoře a šest výzkumných skupin

Dveře do čtyř laboratoří se otevřou příští pátek na akci určené především pro zájemce o bakalářské studium. Ti se v rámci druhého Dne otevřených dveří mohou podívat například do robotické laboratoře nebo laboratoře biometrických systémů. Svou práci jim představí celkem šest výzkumných skupin. O tom, co je čeká v rámci studia na FIT, se zájemci dozví na přednáškách, které začínají v 9:30 a 11:30, nebo ve studentském klubu U Kachničky. Své schopnosti si uchazeči mohou vyzkoušet v rámci IQ testů od Mensy a získat tak třeba možnost přednostního přijetí. Těšíme se na všechny zájemce od 9 hod. v posluchárenském komplexu D, více informací najdete ZDE.

Registrace na konferenci Žijeme IT v běhu

Zajímají vás roboti, průmysl 4.0 nebo 3D tisk? Chcete vědět, co má společného Boeing 747 a aplikace pro iPad, k čemu jsou dobré virtuální kontejnery, jaké vlastnosti musí mít čip řídící vesmírnou loď, nebo jak se rodí globálně úspěšné i neúspěšné projekty? Přijďte se seznámit s technologiemi, které hýbou nebo teprve začnou hýbat světem inovací, na studentskou konferenci Žijeme IT. Registrace běží na www.zijemeit.cz .

Back to top