Detail publikace

Advancements in Ultrasound Simulations Enabled by High-bandwidth GPU Interconnects

VAVERKA Filip, TREEBY Bradley E. a JAROŠ Jiří. Advancements in Ultrasound Simulations Enabled by High-bandwidth GPU Interconnects. Denver, 2019. Dostupné z: https://sc19.supercomputing.org/proceedings/tech_poster/tech_poster_pages/rpost150.html
Název česky
Pokroky v simulacích ultrazvuku umožněné GPU propojeními s vysokou propustností
Typ
prezentace,poster
Jazyk
angličtina
Autoři
Vaverka Filip, Ing. (UPSY FIT VUT)
Treeby Bradley E. (UCL)
Jaroš Jiří, doc. Ing., Ph.D. (UPSY FIT VUT)
URL
Abstrakt

Realistické simulace ultrazvuku se stávají nedílnou součástí mnoha medicínských procedur jako jsou photoakustické snímkování a plánování neivazivních zásahů. Všechny tyto aplikace vyžadují levné a relativně velké simulace ultrazvuku s dostatečnou přesnotí. Typické medicínské aplikace vyžadují plnou vlnovou simulaci, která bere v úvahu frekvenčně závislé pohlcování vln a nelinearitu.

Tento plakát zkoumá přínos propojení s vysokou propustností a nízkou latencí pro nástroj k-Wave v prostředích s více GPU akcelerátory. k-Wave kód pro systémy s více GPU je založen na variantě lokální dekompozici fourierovy  báze. Plakát porovnává chování kódu na typickém serveru založeném na PCI-E 3.0 s 8 Nvidia Tesla P40 GPU a na Nvidia DGX-2 serveru. Dále jsou prozkoumány omezení výkonu způsobená použitím PCI-E platforem s několika CPU. Konečně je ukázáno, že k-Wave dokáže efektivně využít NVlink 2.0 a dosáhnout 4x zrychlení v porovnání s PCI-E systémy.

Rok
2019
Strany
1
Konference
SuperComputing 2019, Colorado Convention Center, 14th Street, Denver, Colorado, Spojené státy americké, US
Místo
Denver, US
Soubory
Nahoru