Detail práce

Inteligentní systém pro účast v soutěži SSCAI

Bakalářská práce Student: Horázný Václav Akademický rok: 2014/2015 Vedoucí: Smrž Pavel, doc. RNDr., Ph.D.
Název anglicky
Intelligent System for the SSCAI Tournament
Jazyk práce
český
Abstrakt
V této práci se zabývám vytvořením umělé inteligence tak, aby splňovala podmínky pro uvedení do soutěže SSCAI Tournament. Obsahuje charakteristiku a herní mechaniky hry Starcraft: Brood War, popis pravidel zmíněné soutěže a běžně hrané druhy strategií se zaměřením na civilizaci Zerg a to konkrétně strategie Pool Rush. V soutěži jsem se umístil na sdíleném 10. a 11. místě ze 42zúčastněných. Umělou inteligenci jsem vytvořil pro hru Starcraft: Brood War (1.16.1). Práce obsahuje implementaci dvou agentů ScoutManager a DefenseManager. K těmto agentům jsou připojení již vytvoření agenti z projektu BWSAL. K vytvoření jsem využil vývojového prostředí Microsoft Visual Studio 2008 (9.0). Pro spuštění umělé inteligence je nutné využít programu Chaoslauncher a využít knihoven BWAPI a BWTA. Práce obsahuje porovnání mnou vytvořeného programu s ostatními zúčastněnými, jak z pohledu způsobu implementace, tak i podle konkrétně volených strategií.
Klíčová slova

Umělá inteligence, StarCraft, SSCAI Tournament, Rush

Ústav
Studijní program
Informační technologie
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení E
Obhajoba
24. srpna 2015
Oponent
Průběh obhajoby

Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "E".

Otázky u obhajoby
  1. Popište lépe princip vzorce pro hodnocení škody způsobené zničením jednotek (vzorec 1, str. 9) a vysvětlete jeho použití ve vašem systému.
  2. Porovnejte vaše implementace komponent DefenseManager a NewScoutManager s původními implementacemi v knihovně BWSAL.
Komise
Citace
HORÁZNÝ, Václav. Inteligentní systém pro účast v soutěži SSCAI. Brno, 2015. Bakalářská práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2015-08-24. Vedoucí práce Smrž Pavel. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/18229/
BibTeX
@bachelorsthesis{FITBT18229,
    author = "V\'{a}clav Hor\'{a}zn\'{y}",
    type = "Bakal\'{a}\v{r}sk\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "Inteligentn\'{i} syst\'{e}m pro \'{u}\v{c}ast v sout\v{e}\v{z}i SSCAI",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2015,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/18229/"
}
Nahoru