Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 19. března 2020

Vzkaz děkana FIT studentům a zaměstnancům

[img]


Vážené studentky a studenti, vážené kolegyně a kolegové,

minulý týden nám přinesl řadu nejistot a překvapení se společným jménem COVID19. Přinesl také řadu otázek, na které hledáme odpovědi a zatím jich moc nemáme. Prosím, pokusme se toto nejisté období prožít ne (jen) "ve chmurách o tom, co bude", ale studujme a pracujme, pomáhejme si navzájem a pomozme i jinde, kde to je potřeba. Buďme aktivní a držme si dobrou náladu. Věřím, že se nám společně podaří současný stav nouze překonat a že z něj vyjdeme vlastně posíleni. 

Studentky a studenti, 
udělali jsme vše pro to, abyste mohli studovat dále, i když vzdálenou formou. Prosím, studujte, i v dnešní době je to důležité. Děkuji vám za shovívavost, když někde něco skřípe. Jistě se ptáte, jak to bude s letošním školním rokem. Jak asi tušíte, "moc nevíme". Doufáme v to, že se povede obnovit činnost alespoň ve zkouškovém období a že tedy zkoušky i obhajoby závěrečných prací proběhnou podle plánu. Pro případ, že by se to nepovedlo, pracujeme na náhradní variantě "v létě". Uděláme vše pro to, abyste letošní rok mohli řádně dokončit, ale po pravdě, zaručit to nemůžeme. 

Kolegyně a kolegové, 
i přes nastalou nouzovou situaci musíme "fungovat dále". Děkuji za vaše mimořádné úsilí spojené s přechodem na nouzový a domácí režim práce. Prosím, pracujte doma a pokuste se využít tohoto nouzového času k přípravě, sebevzdělávání, případně i výzkumu. Udělejme vše pro to, abychom zajistili výuku a chod fakulty, byť i většinou na dálku. 

Co dál, o tom jednají rektoři s MŠMT a na VUT o tom budeme jednat pravděpodobně během příštího týdne. Až budeme vědět více, budeme vás informovat. 

Buďte zdrávi, držte si dobou náladu a všichni buďme FIT. 
Pavel Zemčík, děkan

Sdílet článek

Nahoru