Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 30. dubna 2020

Vedení fakulty vyhlašuje termín zkouškového období od 8. června

[img]

Vedení fakulty vyhlašuje termín zkouškového období. To se uskuteční od 8. června do 13. července, státní závěrečné zkoušky pak budou probíhat od 8. do 17. července. Termíny zkoušek najdou studenti v informačním systému do pondělí. "Rádi bychom již dali studentům konkrétní termíny, doufáme, že se opatření uvolní natolik, že budeme moct bez problému zkouškové zahájit," uvedl proděkan pro vzdělávací činnost v bakalářském studiu Jaroslav Dytrych s tím, že fakulta pracuje s několika variantami. Pokud by opatření dovolovala zkoušet pouze ve skupinách do 30 studentů, budou některým zkouškám přidány místnosti a některým bude prodloužen čas a proběhnou na dvě kola. "V takovém případě může dojít k posunu některých zkoušek o hodinu. Pokud by byly povoleny pouze zkoušky do 20 studentů, nelze u některých zkoušek vyloučit ani tři kola," dodal Dytrych. 

Podle nejnovějšího rozhodnutí vlády se na vysoké školy budou moct od 11. května vrátit studenti všech ročníků ve skupinách do 15 osob. Věříme, že se do června uvolní opatření natolik, že umožní skupiny alespoň 30 studentů, aby zkouškové mohlo proběhnout tak, jak předpokládáme - tedy max. s dvěma koly a případnými posuny zkoušek o hodinu. Fakulta je však schopná zajistit zkouškové v plánovaném termínu, i pokud by se opatření dále neuvolňovala a zůstala na počtu 15. 

V případě, že by se současná opatření zpřísňovala, museli bychom zkoušky znovu přehodnotit - o tom bychom studenty samozřejmě ihned informovali

Sdílet článek

Nahoru