Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 21. května 2020

Informace o pobytu v ČR pro zahraniční studenty

[img]

Studenti přijedou jen na 24 hodin  

Zahraniční studenti, kteří jedou na zkoušku, budou při pobytu do 24 hodin pro vstup do ČR potřebovat pouze potvrzení o účasti na zkoušce. O to mohou požádat studijní oddělení e-mailem (brzy to snad bude možné i ve Studisu), a to jej může zaslat studentům oskenované e-mailem, potvrzené s razítkem poštou, případně VUT zprávou s elektronickým podpisem. Studenti se nemusí podrobit povinné karanténě, ani předkládat test s negativním výsledkem na přítomnost nemoci Covid-19. Bude se na ně ale vztahovat větší zákaz volného pohybu po území ČR a je nutné omezit pohyb pouze na účel cesty.

Studenti přijedou na více než 24 hodin

Při pobytu delším než 24 hodin musí studenti neprodleně kontaktovat příslušnou Krajskou hygienickou stanici v Brně a do 72 hod. (po které mají omezený pohyb po ČR) od příjezdu na ni doložit negativní test na přítomnost Covid-19, . Bez doložení negativního testu jim krajská hygienická stanice nařídí povinnou 14denní karanténu, která začíná okamžikem překročení hranic. Pro studenty je k dispozici ubytování na kolejích, pokud ovšem mají na koleji spolubydlícího a nemají test na přítomnost nemoci Covid-19, musí po příjezdu absolvovat karanténu na jiném prázdném pokoji, který ubytovatelky připraví (je vhodné je předem upozornit). Pro vstup do ČR na dobu delší než 24 hodin budou studenti potřebovat potvrzení o studiu, o které si požádají ve Studisu v modulu Elektronické podávání žádostí a po elektronickém podpisu děkana jim přijde VUT zprávou.

Vstup na fakultu

Současná opatření umožňují přítomnost pouze 15 osob ve skupině. Vstup na fakultu je nadále možný pouze pro studenty, kteří nemají v daném čase nařízeno karanténní opatření, budou mít v IS VUT potvrzeno platné čestné prohlášení o zdravotním stavu, u vstupu vždy provedou dezinfekci rukou a budou mít po celou dobu ochranné prostředky dýchacích cest.

Sdílet článek

Nahoru