Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 24. února 2021

Tipy na zajímavé akce a události

[img]

Mezinárodní inovační síť podpoří začínající české podnikatele

Až pětadvacet tisíc eur mohou z programu EIT Digital Venture získat začínající podnikatelé s inovativním nápadem na produkt nebo službu využívající digitální technologie. Program podporuje projekty, které už mají za sebou testovací etapu nebo disponují prototypem. "Cílem programu je popostrčit slibné projekty do fáze, kdy se z nich stanou životaschopné produkty ověřené s reálnými uživateli," vysvětluje Monika Vrbková z inovační agentury JIC, která má program u nás a na Slovensku na starosti. Firmy se mohou hlásit do 8. dubna prostřednictvím webu EIT Digital, více informací najdete ZDE.

Cena Czechitas pro nejlepší bakalářskou práci

Do 28. února je otevřena registrace do soutěže Cena Czechitas (Czechitas Thesis Award) za nejlepší dívčí bakalářskou práci v IT. Ta je určena studentkám, které v posledním roce úspěšně obhájily bakalářskou práci na téma související s IT. Cílem soutěže je upozornit na nadané dívky zapálené do IT a pomoci jim zrealizovat jejich projekty za podpory odborníků z praxe.

UniHack 2021

V online podobě proběhne mezinárodní inovační online ideathon UniHack 2021. Studenti i akademici spojí své síly s odborníky, aby přišli s novými způsoby, jak vylepšit vzdělávací systém. Cílem je vymyslet inovace, které pomohou studentům a univerzitám například lépe hodnotit znalosti a zkušenosti absolventů, vylepšit propojování studentů s praxí a navazovat dlouhodobé spolupráce. Akci organizuje FIT ČVUT, jedním z partnerů je i Brno.AI, jehož je FIT VUT součástí. 

Sdílet článek

Nahoru