Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 29. srpna 2022

Start@FIT 2022: Fakulta a Studentská unie přivítají prváky

[img]

Od čtvrtka 15. 9. do neděle 18. 9. se uskuteční tradiční akce Start@FIT určená pro prváky. Těm má usnadnit první kroky v jejich vysokoškolském životě, představit jim fakultu a seznámit je se svými spolužáky, akademiky i s Brnem. Aktuální informace získáte na FB události nebo webu Studentské unie, která akci organizuje.

 

PROGRAM 

Čtvrtek 15. 9.

  • 9:30-16:00: Školení o informačních systémech, rozvrhu a studiu vůbec [CVT]
  • 9:00-16:30: Vyzvedávání průkazů ISIC a welcome balíčků [Knihovna]
  • 16:00-17:20: Studium pohledem akademiků - moderovaný panel s vašimi budoucími vyučujícími [Nádvoří]
  • 17:20: Představení týmu studijního poradenství [Nádvoří]
  • 17:30-22:00: Neformální setkání s akademiky - volná diskuze se sklenkou či kelímkem vašeho oblíbeného nápoje [Nádvoří]
  • 9:00-22:00: Posezení v Kachničce - pokec, deskovky a pivko či Kofola se spolužáky a kolegy ze Studentské unie ve studentském klubu U Kachničky
  • 9:00-21:00: Poznávací hra Debugging fakulty
  • 9:00-20:00: Prohlídky fakulty

Program začíná povinným školením, na kterých vám vaši starší spolužáci ze Studentské unie vysvětlí, jaké záludnosti skrývá informační systém, který na fakultě používáme, jak si sestavit a zapsat rozvrh (termíny cvičení) a jak vůbec celé to studium na naší škole funguje (a hlavně jak se připojit k WiFi, což není triviální!)

Na školení si s sebou můžete vzít vlastní notebook či jiné chytré zařízení, abyste si mohli některé věci rovnou vyzkoušet, ale není to vůbec nutné. Školení budou probíhat v malých skupinkách, takže budete mít prostor na dotazy a řešení nejasností.

Rozdělili jsme vás na skupiny podle počátečních písmen vašich příjmení, aby se vás na místo nenahrnulo příliš moc najednou a nemuseli jste čekat. Pokud ve svůj čas nemůžete, nevadí, přijďte klidně i v jiném termínu, ale prosíme, pokuste se následující rozdělení dodržet:

  • 1. skupina: A-F: dostavte se na 9:30
  • 2. skupina: G-Ko: dostavte se na 10:45
  • 3. skupina: Kr-N: dostavte se na 12:15
  • 4. skupina: O-Sn: dostavte se na 13:30
  • 5. skupina: So-Z: dostavte se na 14:45 

Pro zájemce budou dostupná také školení vedená v angličtině, která proběhnou ve dvou termínech (9:30 a 12:15). Bude nutné se na ně dopředu zaregistrovat, registrace spustíme brzy.

Hned po školení si zajdete do fakultní knihovny vyzvednout své nové studentské průkazy (ISIC) a welcome balíčky, které jsme pro vás spolu s fakultou nachystali.

Od čtyř hodin si na nádvoří (prostor v "historické" části areálu) bude moci popovídat se svými novými spolužáky i učiteli. Zjistíte, že jsou to nejen špičkoví odborníci ve svém oboru, ale hlavně také milí a ochotní lidé, za kterými můžete v průběhu studia přijít na konzultace, řešit s nimi zajímavé projekty a nakonec vás budou provázet vypracováním vaší bakalářské práce. Na nádvoří bude k dispozici občerstvení zdarma!

Po celý den bude otevřený také náš milý studentský klub U Kachničky - unikátní prostor přímo na naší fakultě, kde se budete moci scházet se spolužáky, v klidu u stolů řešit projekty, hrát kulečník, fotbálek nebo některou z desítek deskových her, které zde máme, nebo si jen tak pokecat u piva, cideru, džusu, kafe. V průběhu Start@FITu se zde budeme pohybovat my, studenti ze Studentské unie, a rádi si s vámi popovídáme o studiu (a životě).

Ačkoliv máme naši fakultu velmi rádi, musíme říct, že je plná bugů. Pomozte nám všechny ty broučky najít, ať je můžeme opravit (i když brzy poznáte, že s každou opravenou chybou se objeví tři nové). Během poznávací hry "debugging fakulty" si projdete různá zákoutí budov a budete muset vyřešit několik záludných hádanek. Ty, kteří to zvládnou, odměna nemine.

V průběhu dne budou probíhat také krátké komentované prohlídky fakulty. Jejich termíny bude nutné zarezervovat dopředu, rezervační systém spustíme brzy.

Pátek 16. 9.

  • 8:00-14:00: Imatrikulace [přednáškovka D105]
  • 10:00-21:50: Chillzóna v klubu U Kachničky a pokec s lidmi z SU
  • 10:00-21:50: Únikovka v podzemí FITu [C008]
  • 10:00-21:50: Únikovka v nadzemí FITu
  • 9:00-17:00: Prohlídky fakulty
  • 9:00-17:00: Aktivity na nádvoří / U Kachničky

Pátek odstartujeme povinnou imatrikulací - slavnostním přijetím studenta ke studiu. Nezapomeň si s sebou vzít do Brna společenské oblečení (pro pány to obvykle znamená oblek)! Imatrikulace se budou konat ve třech termínech, rozdělení budete podle příjmení. Rozdělení se včas objeví webu fakulty, až se tak stane, přidáme jej i sem.

Další část programu je naopak zcela neformální. Po celý den budete moci opět posedět v klubu U Kachničky a jen tak chillovat nebo si popovídat s lidmi ze Studentské unie. Nenechte si ujít také únikovky, které jsme pro vás nachystali nejen v podzemí fakulty, kam se jindy jen tak nepodíváte! Velikost týmu je 2 až 5 hráčů. Na únikovky se opět budete muset zaregistrovat, rezervační systém se zde objeví brzy. Totéž platí pro další kolo prohlídek fakulty. V průběhu dne si budete moct vyzkoušet různé zajímavé aktivity (buď na nádvoří, nebo někde kolem klubu U Kachničky, to ještě sami nevíme).

Sobota 17. 9.

  • 8:00-12:00: Online pokec se členy Studentské unie
  • 12:00-16:00: Registrace termínů cvičení v informačním systému
  • 17:00: Tour de Pub
  • 10:00-16:00: Únikovky na FITu

Sobota bude "společensky oddechový den". Dopoledne si nezapomeňte pustit náš stream (odkaz se zde s předstihem objeví), kde se budete moci zeptat na věci kolem studia i mimo něj. Bude to taky poslední možnost nechat si pomoci s  registracemi předmětů a rozvrhu, která vás v sobotu v průběhu dne čeká. Pokud by se vám ale chtělo na fakultu, můžete si opět zajít zahrát naši únikovku v podzemí FITu.

K večeru, v pět hodin, začíná Tour de Pub, kde můžete poznat různé podniky (zajímavé hospody, čajovny, vinárny...) napříč Brnem. Zarezervovali jsme stoly, v každém z podniků najdete pár spolužáků ze Studentské unie, se kterými můžete naživo poreferovat o škole i čemkoliv jiném. Mapu podniků sem také brzy dodáme.

Neděle 18. 9.

  • 10:00-16:00: Turnaje v klubu U Kachničky
  • 11:00-15:00: Brnění - skupinová poznávací a orientační hra [začátek na schodech u vchodu na FIT]
  • 15:00-22:00+: Posezení u grilu v brněnském parku Lužánky

Neděle bude poslední šance oddechnout si před začátkem náročného semestru! Dopoledne a odpoledne se určitě stavte do Kachničky poměřit v miniturnajích síly v kulečníku, fotbálku a deskovkách nebo si jen dejte pivko či Kofolu.

Pokud chcete radši poznat Brno, nachystali jsme pro vás hru Brnění, při které si v malých týmech projdete to nejlepší město v Česku, navštívíte zajímavá místa a když budete dost rychlí a pečliví, možná i něco vyhrajete! Sraz je v neděli v 11 hodin před hlavním vchodem na FIT.

Procházku Brnem při Brnění můžete zakončit v Lužánkách, velkém parku v centru Brna, kde jsme od tří hodin zarezervovali gril. Můžeš tedy přijít zajíst a zapít úspěšné (i neúspěšné) vyklikávání rozvrhu z předchozího dne a pořádně se připravit na pondělní začátek semestru.

Sdílet článek

Nahoru