Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 2. května 2023

Vydejte se na cestu kybernetické bezpečnosti se Suricatou - seznamte se silným nástrojem schopným čelit aktuálním výzvám

[img]

Zajímá vás téma kybernetické bezpečnosti a jak čelit jejím výzvám?

Přihlaste se na přednášku s názvem Embarking on a Cybersecurity Journey with Suricata, a připojte se k inspirujícím odborníkům Julianě, Shivanimu a Lukášovi na fascinující cestě zkoumající oblast kybernetické bezpečnosti, používající silný, open-source nástroj Suricata. Akce se koná 12. 5. 2023 v místnosti E112 v areálu FIT VUT od 11 hodin.

Prezentace bude zaměřena na monitoring sítí a detekci škodlivých softwarů, ilustrující důležitost open-source řešení v kybernetické bezpečnosti.Těšit se můžete i na praktickou demo ukázku představující jedinečné vlastnosti a schopnosti systému Suricata. Seznámíte se s metodami, jak se vypořádat s výzvami kybernetické bezpečnosti v jejich prostředí.

Řečníky budou tito odborníci:

  • Juliana Fajardini, která od roku 2021 pracuje na pozici vývojářky kódu systéme Suricata. Píše také dokumentaci a má na starosti mentoring stážistů.
  • Shivani Bhardwaj je hlavní vývojářkou Suricaty. Pracuje na mainstreamové Suricatě, jejích pomocných a interních nástrojích, které usnadňují vývoj.
  • Lukáš Šišmiš je přes den Ph.D. student a výzkumník CESNETu a v noci hlavní vývojář Suricata, kde se zaměřuje na akceleraci Suricaty prostřednictvím DPDK.

Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto registračního formuláře.

 

Sdílet článek

Nahoru