Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 14. prosince 2023

Výjezdy studentských ambasadorů a pedagogických pracovníků pomáhají získávat povědomí o naší fakultě. Staň se ambasadorem i TY.

[img]

Ambasador je člověk, který se viditelně a dlouhodobě spojuje se značkou. Pomáhá šířit povědomí o ní ve své komunitě. Důvodem k takovéto podpoře bývá, že značce důvěřuje a vyznává její hodnoty.  

 

Od začátku akademického roku 2023/2024 proběhlo několik výjezdů na střední školy.  Proběhla setkání na školách středoškolských absolventů, vzdělávací veletrhy, akademické dny a další akce pořádané ze strany SOŠ a gymnázií.

Služba ambasadorů získává nejen nové uchazeče, ale pomáhá tvořit komunitu nadšenců, kterým není jedno, jakým směrem se bude fakulta ubírat dál. Hlavním cílem je oslovovat nadané studenty z oblasti IT.

Jak si s tím naši ambasadoři umí poradit? Na svých prezentacích ukazují praktické ukázky, které si mohou studenti SŠ vyzkoušet. Nechávají je řešit soutěžní úkoly, anebo je strhnou zajímavým tématem. Díky interakce lze vyhodnotit, jak nadaní a zapálení pro IT studenti středních škol jsou.

Na SPŠT Třebíč byl pozván i náš pedagogický a vědecký pracovník prof. Adam Herout, který vedl diskuzi na téma Umělá inteligence, její možnosti a hrozby. Diskuze byla živá, dotazy padaly ze strany studentů i učitelů. O tom, jak je téma aktuální a atraktivní vypovídá i to, že chtějí další setkání.

 

Sdílet článek

Nahoru