Aktualita

Kategorie: novinka

Dne: 27. února 2024

Kurzy pro studující nabídnou téma AI nebo jak na zkouškové bez stresu

[img]

Studenti Vysokého učení technického v Brně se v březnu mohou zúčastnit několika zajímavých kurzů, které pro ně připravilo univerzitní Poradenské centrum Alfons. Workshopy se věnují využití umělé inteligence v tvorbě digitálních obsahů, ale i tipům a technikám, díky kterým si studenti usnadní průchod semestrem a zkouškové prožijí bez stresu. Všechny kurzy jsou pro studenty univerzity zdarma.

Tvůrčí doping, nebo konec kreativců?

První kurz se zabývá umělou inteligencí a jejím využívání v oblasti kreativity a tvorbě digitálních obsahů. Studenti se dozví, co je umělá inteligence a jak v současné době funguje, představí si její výhody i omezení a budou diskutovat o jejím budoucím vývoji a výzvách, kterým oblast bude čelit. Přednáška slouží nejen k inspiraci, ale také ke sdílení vlastních zkušeností s AI.

Workshop se uskuteční v úterý 5. března od 16:00 do 19:00 na Fakultě podnikatelské VUT. Lektorem je David Spáčil, který spoluzaložil kreativní studio Cabinet. Nyní vede animační studio 60seconds.cz, kde zkoumá, jak může umělá inteligence obohatit oblast kreativních průmyslů.

Mindfulness na semestr i zkouškové

Co je to mindfulness a jak s ním pracovat, se studenti dozví na druhém workshopu centra Alfons. Vyzkouší si tam techniky relaxace a vizualizace a získají praktické tipy na to, jak efektivně odpočívat a nezbláznit se z náporu při studiu. Bude to hlavně o praxi a studenti si jednotlivé techniky vyzkouší na vlastní kůži.

Workshop se koná ve středu 20. března od 16:00 do 17:30 na Fakultě podnikatelské VUT a povede jej psycholožka z Poradenské centra Alfons Iva Riederová.

Míň stresu, víc chillu při studiu

Poslední březnový kurz je ideální pro studenty, kteří nestíhají deadliny, na jejich to-do listech se hromadí úkoly a ze stresu nemůžou spát. Na kurzu se dozví užitečné informace o tom, jak se stresem pracovat, uklidnit se a předcházet akutním situacím nebo pocitům vyhoření. Studenti si odnesou praktické tipy a některé uklidňující techniky si vyzkouší v praxi.

Workshop se uskuteční v pondělí 25. března od 16:00 do 18:00 na Fakultě podnikatelské VUT. Lektorkami jsou psycholožky z Poradenského centra Alfons Eva Viktorinová a Iva Riederová.

Na jednotlivé kurzy se studenti mohou přihlásit na webu Poradenského centra Alfons, kde také získají další podrobnosti, nebo přes následující odkaz - Kurzy | Poradenské centrum Alfons.

Autorka: Lenka Hubáčková/ Zdroj: vut.cz

Sdílet článek

Nahoru