Zpráva z FIT

Dne: 1. prosince 2022

Žiji, žiješ, Žijeme IT - letos na FIT už pošesté a po covidové pauze opět naživo a ve velkém stylu

[img]

Poslední listopadový pátek patřil na Fakultě informačních technologií všem, jejichž srdce tlučou v rytmu jedniček a nul. Pravda, určitá náklonnost ke světu informačních technologií se na naší škole dá očekávat, šestý ročník interaktivní konference Žijeme IT však na jedno místo svedl absolventky a absolventy, studenty a studentky i expertky a experty z praxe a všem nabídl inspirativní protnutí akademického a firemního světa v rámci našlapaného programu. Šestnáct přednášek, 2 panelové diskuze za účasti 15 IT odborníků , téměř 150 studentů a studentek, 32 panelistů z řad IT expertů, 45 zástupců firem a nepočítaně živých diskuzí a sdílených zkušeností.

"Na FIT jsme si vědomi toho, že akademická a průmyslová sféra nemohou dobře fungovat jedna bez druhé.  Konferenci Žijeme IT pořádáme společně s partnery FIT s cílem prezentovat praktická odborná témata v IT našim studentkám a studentům. Spolupráce s IT průmyslem je pro naši fakultu velmi důležitá, a proto dlouhodobě budujeme portfolio partnerů tak, aby nabídka odborných zaměření byla široká a na vysoké odborné úrovni. Chceme představit studentkám a studentům naše partnery, jednat o studentských projektech a letních stážích a účastnit se debat se zástupci IT firem a s našimi absolventy", vysvětluje motivaci pro pořádání této již tradiční akce proděkan Fakulty informačních technologií VUT Vítězslav Beran.

Letošní program návštěvníkům naservíroval bohatý výběr přednášek na aktuální IT témata. Díky nim si studující Fakulty informačních technologií mohli udělat jasnější představu o možnostech uplatnění v oboru. "Těší mě vysoká účast jak ze strany zástupců firem, tak i studentů a studentek naší fakulty. Je skvělé, že nabito bylo i na přednáškách začínajících v pozdějších hodinách. A diskuse živě probíhaly po celou dobu konání akce", spokojeně konstatuje  organizátorka akce starající se na FIT o agendu spolupráce s partnerskými firmami.

Každý z řečníků nabídl svůj specifický úhel pohledu a nastínil perspektivu ve "své" IT oblasti.  Cílem akce je nejen seznámit se s nejnovějšími technologiemi a trendy v IT světě, ale vytvořit přátelský prostor, kde se mohou setkat studenti, absolventi a zástupci průmyslových firem a sdílet zkušenosti, kariérní dráhy, možnosti, sny a ambice a získat motivaci pro svůj další rozvoj. "Na konferenci Žijeme IT se mi líbily stánky s experty z praxe, kteří si rádi a velmi ochotně povídali o tom, čím se pracovně zabývají. Šikovní studenti si mohli domluvit stáž. Oceňuji, že v programu si každý našel to své - zajímavé přednášky i panelové diskuse. A nechybělo ani dobré občerstvení.  Jsem rád, že jsem taky trochu mohl přispět k úspěchu akce", sdílí své dojmy student prvního ročníku Fakulty informačních technologií Lukáš Matuška, jeden z vypomáhajících studentů.

Naši průmysloví partneři pozitivně hodnotili jak aktivitu studentů a studentek Fakulty informačních technologií, tak i jejich odborné znalosti. "Za mě to byla rozhodně podařená akce. Pokud si pamatuji, tak letos byla nejvyšší účast studentů. Z celé akce mám dojem, že má stoupající tendenci, a to je důležité. Dokonce i na naši poslední přednášku přišlo dost lidí, což nás těší", hodnotí letošní ročník absolvent FIT VUT a zakladatel společnosti Kinali Radek Štourač.

A že to letos hodně žilo IT se můžete přesvědčit v naší fotogalerii.

Vložil: Horná Petra, Mgr.

Poslední změna: 2023-01-11T13:47:56