Detail publikace

Možnosti monitorování a korelování aktivit na temných tržišť při ztotožňování uživatelů

DOLEJŠKA Daniel, VESELÝ Vladimír, GRÉGR Matěj a JEŘÁBEK Vladimír. Možnosti monitorování a korelování aktivit na temných tržišť při ztotožňování uživatelů. Brno, 2022.
Název anglicky
Options for monitoring and correlating dark marketplace activity when identifying users
Typ
výzkumná zpráva
Jazyk
čeština
Autoři
Klíčová slova

kryptoměna, Tor, darknet markeptace, korelace, blockchain

Abstrakt

V rámci Internetu existuje řada temných internetových tržišť (tzv. darknet marketplace či cryptomarket), která se zaměřují na prodej nelegálního zboží. Tato tržiště typicky využívají pro anonymní přístup síť Tor a kryptoměny pro realizaci finančních transakcí. Projekt BAZAR se zaměřil na analýzu trendů temných tržišť vyskytujících se na anonymizačních sítích (především Tor, ale i dalších). Primárním cílem projektu je tedy předávání znalostí a informací o temných tržištích relevantním útvarům Policie ČR, ale i jiným zainteresovaným složkám napříč Evropou, což umožní bezpečnostním složkám efektivněji participovat na získávání potřebných důkazů. Sekundárním výsledkem projektu je spolupráce s bezpečnostními složkami nad návrhem a rozšířením specifických nástrojů.

Rok
2022
Strany
60
Místo
Brno, CZ
BibTeX
@TECHREPORT{FITPUB12913,
   author = "Daniel Dolej\v{s}ka and Vladim\'{i}r Vesel\'{y} and Mat\v{e}j Gr\'{e}gr and Vladim\'{i}r Je\v{r}\'{a}bek",
   title = "Mo\v{z}nosti monitorov\'{a}n\'{i} a korelov\'{a}n\'{i} aktivit na temn\'{y}ch tr\v{z}i\v{s}\v{t} p\v{r}i ztoto\v{z}\v{n}ov\'{a}n\'{i} u\v{z}ivatel\r{u}",
   pages = 60,
   year = 2022,
   location = "Brno, CZ",
   language = "czech",
   url = "https://www.fit.vut.cz/research/publication/12913"
}
Nahoru