Detail předmětu

Kruhové konzultace

IKK Ak. rok 2021/2022 zimní semestr

Aktuální akademický rok

Kruhové konzultace ke studiu jsou setkáními studentů prvního ročníku s akademiky, kteří jim poskytnou cenné rady a informace potřebné v začátku i celém průběhu jejich studia. Studenti se přihlásí do kruhů po 20, přičemž každý absolvuje minimálně tři hodinové konzultace s akademikem.

Garant předmětu

Koordinátor předmětu

Jazyk výuky

česky

Zakončení

-

Rozsah

  • 3 hod. cvičení

Zajišťuje ústav

Cvičící

Cíle předmětu

Cílem tohoto virtuálního předmětu je vytvoření prostoru pro registraci na termíny kruhových konzultací. Kruhové konzultace ke studiu jsou setkáními studentů prvního ročníku s akademiky, kteří jim poskytnou cenné rady a informace potřebné v začátku i celém průběhu jejich studia.

Proč je předmět vyučován

Studium na vysoké škole se od střední školy značně liší. Studenti jsou spolu s akademiky členy akademické obce a společným cílem všech je vzdělávání a výzkum. Kruhové konzultace vznikly jako příležitost pro seznámení studentů s akademiky a novými spolužáky. Na přednáškách, kde jsou stovky studentů na akademika, ani na cvičeních, kde je potřeba stihnout splnit zadané úkoly, na seznámení a rozhovor o věcech netýkajících se přímo výuky daného předmětu není prostor a na individuální konzultace se studenti často z neznámého důvodu neodváží přijít. Kruhové konzultace jsou tak jedinečnou příležitostí, kterou lze využít pro vytváření sociálních vazeb na fakultě a získání cenných rad a tipů do studia od lidí, kteří jím sami prošli.

Literatura studijní

Osnova numerických cvičení

  1. Seznámení s akademikem, kolegy z kruhu a s prostředím FIT VUT. Zodpovězení dotazů k začátku studia.
  2. Diskuse a zpětná vazba k počátku studia. Studentský život a možnosti, které fakulta studentům nabízí.
  3. Diskuse k výuce v prvním semestru studia. Příprava na zápočtový týden a zkouškové období.

Kontrolovaná výuka

Kruhové konzultace jsou důrazně doporučené, ale nikoliv povinné. Předmět je virtuální za 0 kreditů a úspěšně zakončený jej budou mít všichni zapsaní studenti automaticky nehledě na to, zda se přihlásí na termín konzultací a budou na ně poctivě chodit či nikoliv.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BIT, 1. ročník, volitelný
Nahoru