Detail předmětu

Němčina 3

N3 FSI N3 Ak. rok 2022/2023 zimní semestr 2 kredity

Aktuální akademický rok

Kurz je zaměřen na výuku němčiny jako cizího jazyka na obecné úrovni s důrazem na komunikativní dovednosti i na základní jevy podstatné pro odborný jazyk technických profesí.

Garant předmětu

Jazyk výuky

německy

Zakončení

zápočet

Rozsah

  • 26 hod. cvičení

Zajišťuje ústav

Cvičící

Získané dovednosti, znalosti a kompetence z předmětu

Studenti si osvojí základy gramatiky a přiměřenou slovní zásobu na takové úrovni, aby byli schopni samostatně komunikovat v běžných životních situacích včetně základní profesní komunikace.

Cíle předmětu

Cílem kurzu je rozšířit a prohloubit komunikativní jazykové dovednosti (čtení, poslech, mluvení, psaní) a vybavit studenty jak pro každodenní komunikaci, tak pro zvládání běžných úkolů, s nimiž se mohou setkat v širokém okruhu technických profesí.

Požadované prerekvizitní znalosti a dovednosti

Kurz je určen pro mírně pokročilé studenty se znalostí na úrovni min. A1 Společného evropského referenčního rámce; účast v kurzu není podmíněna předchozím absolvováním kursu N2.

Literatura studijní

  • FUNK, Hermann, Christina KUHN, Britta WINZER-KIONTKE, Laura NIELSEN, Beate LEX a Beate REDECKER. Studio 21 A2: němčina pro jazykové a střední školy zpracovaná podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Plzeň: Fraus, 2015. ISBN 978-80-7489-255-4
  • E-learningové studijní opory pro předmět Němčina N3.
  • FUNK, Hermann, Christina KUHN, Silke DEMME a Rita von EGGELING. Studio d A2: němčina pro jazykové a střední školy zpracovaná podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Plzeň: Fraus, 2009. ISBN 978-80-7238-641-3

Literatura referenční

  • FUNK, Hermann, Christina KUHN, Silke DEMME a Rita von EGGELING. Studio d A2: němčina pro jazykové a střední školy zpracovaná podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky. Plzeň: Fraus, 2009. ISBN 978-80-7238-882-0

Průběžná kontrola studia

Udělení zápočtu je podmíněno aktivní účastí ve cvičeních ve smyslu podmínek uvedených ve vymezení kontrolované výuky a splněním úkolů vyplývajících z průběžné kontroly studia.

Metody vyučování

Jazyková výuka rozšiřující základní odborný učební plán.

Kontrolovaná výuka

Docházka je povinná a je pravidelně kontrolována. Standardně jsou povoleny dvě absence. Absence mohou být v odůvodněných případech po dohodě s vyučujícím nahrazeny. Možnost a formu nahrazení upřesní vyučující.

Způsob kontaktu s vyučujícím

Vyučující lze kontaktovat prostřednictvím školní emailové adresy nebo osobně v konzultačních hodinách.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

  • Program BIT, 2. ročník, volitelný
  • Program BIT (anglicky), 2. ročník, volitelný
  • Program IT-BC-3, obor BIT, 2. ročník, volitelný
Nahoru