Detail předmětu

Základy práce a studia ve výzkumu a technice 1

WP1a Ak. rok 2023/2024 zimní semestr 1 kredit

Výukové aktivity probíhají na setkáních jednou týdně s Patronem studenta - akademickým pracovníkem, který studentovi pomáhá ve studiu, konzultujte s ním odborné i organizační otázky a pomáhá mu v komunikaci s ostatními akademickými pracovníky. Patron pomáhá studentovi s výběrem předmětů určujících zaměření jeho studia a sestavuje tak s ním jeho "individuální studijní plán". Vedle toho mu pomáhá identifikovat mezery ve znalostech, které by mu komplikovaly studium předmětů a směřuje ho k individuálnímu studiu, kterým tyto mezery překlene.

Garant předmětu

Jazyk výuky

anglicky

Zakončení

zápočet

Zajišťuje ústav

Cíle předmětu

Pomoci studentovi, často přicházejícímu do anglického magisterského programu ze zahraniční instituce, zorientovat se ve způsobu organizace studia na FIT VUT a zdárně zahájit svoje magisterské studium na FIT VUT.

Přehled o organizaci studia na FIT VUT. Pochopení samostatné inženýrské práce a samostudia. Výběr vhodných volitelných předmětů, které utvoří koherentní a zvládnutelný individuální studijní plán studenta.

Komunikace s Patronem. Sebeorganizace a plánování vlastního studia a zaměření.

Proč je předmět vyučován

V rámci předmětu se student bude setkávat s Patronem - určeným akademikem, který bude studentovi pomáhat jako rádce v orientaci ve studiu na FIT VUT, ve volbě volitelných předmětů, aby utvořily koherentní individuální studijní plán, a v identifikování mezer v jeho znalostech, aby je samostudiem překlenul a nebránily mu tak ve studiu na FIT VUT.

Průběžná kontrola studia

Setkávání s Patronem.

Podmínky zápočtu

Aktivní účast na týdenních setkáních s Patronem. Aktivní a hodnotný výběr kurzů pro studium, aktivní samostudium.

Zařazení předmětu ve studijních plánech

Nahoru