Detail práce

Návrh a implementace nástroje pro plánování projektů a času s využitím principů z oblasti plánování úloh reálného času

Diplomová práce Student: Mokrá Radka Akademický rok: 2014/2015 Vedoucí: Strnadel Josef, Ing., Ph.D.
Název anglicky
Design and Implementation of Project and Time Management Tool Based on Real-Time Task Scheduling Principles
Jazyk práce
český
Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá návrhem aplikace pro plánování projektů a času s využitím mechanismů plánování úloh reálného času. V úvodu práce je popsáno řízení projektů a času společně s principy, které se k tomu využívají. V další kapitole jsou potom popsány principy a algoritmy plánování úloh reálného času. Následující kapitola je věnována návrhu aplikace pro plánování projektů a času s využitím mechanismů plánování úloh reálného času. V další kapitole je popsán návrhový vzor MVC. Implementace nástroje je popsána v předposlední kapitole a kapitola poslední je věnována příkladům použití vytvořeného nástroje.

Klíčová slova

projekt, řízení projektů, řízení času, úloha reálného času, plánování úloh reáného času, DASA, MVC, Django, D3.js, Bootstrap, Ganttův graf

Ústav
Studijní program
Rizikové inženýrství, obor Řízení rizik v informačních systémech
Soubory
Stav
obhájeno, hodnocení @
Obhajoba
25. června 2015
Oponent
Průběh obhajoby

Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "E"

Otázky u obhajoby
  1. Zhodnoťte kvalitu / rozsah výsledné aplikace s dostupnými řešeními, zejména MS Project či Project Libre. V čem spatřujete přínos a výhody vámi realizovaného řešení?
  2. Proč byl systém optimalizován pouze pro prohlížeč Google Chrome? S ohledem na žádoucí univerzální použití aplikace je toto spíše významným nedostatkem.
  3. Prováděla jste úvodní analýzu dostupných řešení pro tvorbu osobních rozvrhů (plánů) a rozvrhování výuky (včetně wisu aj.)?
Komise
Kreslíková Jitka, doc. RNDr., CSc. (UIFS FIT VUT), předseda
Beran Vítězslav, doc. Ing., Ph.D. (UPGM FIT VUT), člen
Češka Milan, prof. RNDr., CSc. (UITS FIT VUT), člen
Hruška Tomáš, prof. Ing., CSc. (UIFS FIT VUT), člen
Mišovič Milan, prof. RNDr., CSc. (Mendelu), člen
Ryšavý Ondřej, doc. Ing., Ph.D. (UIFS FIT VUT), člen
Citace
MOKRÁ, Radka. Návrh a implementace nástroje pro plánování projektů a času s využitím principů z oblasti plánování úloh reálného času. Brno, 2015. Diplomová práce. Vysoké učení technické v Brně, Fakulta informačních technologií. 2015-06-25. Vedoucí práce Strnadel Josef. Dostupné z: https://www.fit.vut.cz/study/thesis/14175/
BibTeX
@mastersthesis{FITMT14175,
    author = "Radka Mokr\'{a}",
    type = "Diplomov\'{a} pr\'{a}ce",
    title = "N\'{a}vrh a implementace n\'{a}stroje pro pl\'{a}nov\'{a}n\'{i} projekt\r{u} a \v{c}asu s vyu\v{z}it\'{i}m princip\r{u} z oblasti pl\'{a}nov\'{a}n\'{i} \'{u}loh re\'{a}ln\'{e}ho \v{c}asu",
    school = "Vysok\'{e} u\v{c}en\'{i} technick\'{e} v Brn\v{e}, Fakulta informa\v{c}n\'{i}ch technologi\'{i}",
    year = 2015,
    location = "Brno, CZ",
    language = "czech",
    url = "https://www.fit.vut.cz/study/thesis/14175/"
}
Nahoru