Detail publikace

Elements of Compiler Design

MEDUNA Alexander. Elements of Compiler Design. Taylor and Francis. New York: Taylor & Francis Informa plc, 2008. ISBN 978-1-4200-6323-3.
Název česky
Základy návrhu překladačů
Typ
odborná monografie
Jazyk
angličtina
Autoři
Klíčová slova

překladače

Abstrakt

Práce podává úvod do kompilátorů. Výzkum je zaměřen na čtyři hlavní oblasti. Nejprve jsou zkoumány podmínky, za nichž lze odstranit vymazávací pravidla z gramatik s rozptýleným kontextem. Druhou studovanou oblastí jsou modifikace gramatik s rozptýleným kontextem. Konkrétně se jedná o gramatiky s rozptýleným kontextem s jinými než bezkontextovými komponentami, derivace limitované na prvních n nonterminálů, nejlevější derivace a konečně derivace, v nichž je v každém derivačním kroku přepsán maximální, respektive minimální počet nonterminálů. Dále práce studuje generátory vět, ve kterých je každá věta obohacena o sekvenci pravidel použitých během její derivace. Jsou diskutovány kanonické a redukované generátory tohoto druhu. Nakonec je uvedeno několik příkladů na použití gramatik s rozptýleným kontextem při popisu a zpracování přirozeného jazyka.Další informace - viz anglická anotace.  

Anotace

Práce podává úvod do kompilátorů. Výzkum je zaměřen na čtyři hlavní oblasti. Nejprve jsou zkoumány podmínky, za nichž lze odstranit vymazávací pravidla z gramatik s rozptýleným kontextem. Druhou studovanou oblastí jsou modifikace gramatik s rozptýleným kontextem. Konkrétně se jedná o gramatiky s rozptýleným kontextem s jinými než bezkontextovými komponentami, derivace limitované na prvních n nonterminálů, nejlevější derivace a konečně derivace, v nichž je v každém derivačním kroku přepsán maximální, respektive minimální počet nonterminálů. Dále práce studuje generátory vět, ve kterých je každá věta obohacena o sekvenci pravidel použitých během její derivace. Jsou diskutovány kanonické a redukované generátory tohoto druhu. Nakonec je uvedeno několik příkladů na použití gramatik s rozptýleným kontextem při popisu a zpracování přirozeného jazyka. Další informace - viz anglická anotace.  

Rok
2008
Strany
304
Řada
Taylor and Francis
ISBN
978-1-4200-6323-3
Vydavatel
Taylor & Francis Informa plc
Místo
New York, US
BibTeX
@BOOK{FITPUB8538,
   author = "Alexander Meduna",
   title = "Elements of Compiler Design",
   pages = 304,
   series = "Taylor and Francis",
   year = 2008,
   location = "New York, US",
   publisher = "Taylor \& Francis Informa plc",
   ISBN = "978-1-4200-6323-3",
   language = "english",
   url = "https://www.fit.vut.cz/research/publication/8538"
}
Nahoru