Newsletter FIT 16. 11. 2018

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Lístky na Studentský ples jsou již v prodeji. Nenechte si ujít ani další akce

Plesová sezona se blíží, nenechte si ujít společenské události VUT. Reprezentační ples Fakulty informačních technologií a FEKT se koná v pátek 25.1. v hotelu Voroněž. Vstupenky na ples budou po zahájení prodeje k dispozici v knihovně FIT. Tam už jsou nyní, stejně jako U Kachničky, k dispozici lístky na Studentský ples FIT, který se uskuteční 1.2. v kulturním domě Semilasso. Ples VUT letos proběhne 7. prosince v pavilonu P brněnského výstaviště.

Honeywell Leadership Connect na FIT

V rámci setkání "Honeywell Leadership Connect" navštívili ve středu Fakultu informačních technologií zástupci společnosti Honeywell z Číny, Indie, Mexika a České republiky. Cílem návštěvy bylo představení kompetencí FIT v oblastech pokročilých technologií a prezentace schopností a výzkumného potenciálu fakulty. Podpora technologických inovací a průmyslové spolupráce je jednou z klíčových priorit FIT.

FIT v Číně jedná o vědecko-technické spolupráci

Zástupci Fakulty informačních technologií se v těchto dnech účastní mise Ministerstva zahraničních věcí ČR zaměřené na informační služby a problematiku Smart Cities v Hongkongu. Kromě návštěvy Hong Kong Science & Technology Park, který se věnuje inovacím a technologiím vč. inkubátorů pro start-upy, se mimo jiné zúčastnili také jednání ve společném kampusu Beijing Institute of Technology a Moscow State University v Shenzenu. Právě s Beijing Institute of Technology podepsalo VUT v září memorandum o společné spolupráci.

Brněnský sedmnáctý: Studentské Brno vzpomene na události let 1939 a 1989

Spolek Studentské Brno, které v sobě sdružuje studenty napříč brněnskými univerzitami, připravuje už druhý ročník připomínky událostí 17. listopadu z let 1939 a 1989 s názvem Brněnský sedmnáctý. V centru Brna, na náměstí Svobody, se v sobotu od 15:00 vystřídají řečníci z řad studentů, akademiků i pamětníků. Přijďte se podívat na historické záběry či si poslechnout hudební vystoupení. Od 18:00 na akci naváže lampionový průvod, který bude zakončen na Kraví Hoře. Více informací naleznete ZDE.

Nahoru