Newsletter FIT 14. 12. 2018

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

Žijeme IT: rozhodněte o programu konference

Nenechte si ujít druhý ročník konference inovačních technologií pro kreativní studenty, které baví IT. Konat se bude v pátek 22.2. na FIT. Pomozte nám rozhodnout o programu Žijeme IT a vyberte na stránkách akce ty nejzajímavější workshopy a přednášky. Konference Žijeme IT se uskuteční v pátek 22.2. Přijďte se seznámit s technologiemi, které hýbou nebo teprve začnou hýbat světem IT, a setkat se s lidmi, kteří tuto budoucnost řídí! Registrace bude spuštěna v lednu.

Výzkumná skupina Robo@FIT v reportáži České televize

Roboti – to je budoucnost průmyslové výroby, pro lidské spolupracovníky ale zatím nebezpečná. Pracovat s člověkem ve sdíleném prostoru učí tzv. kolaborativní roboty výzkumná skupina Robo@FIT. Za pomocí prvků rozšířené reality, dotykového ovládání nebo snímání lidského pohybu. O jejich práci natočila reportáž Česká televize.

Lístky na reprezentační ples FIT a FEKT v prodeji

V pátek 25.1. se v hotelu Voroněž uskuteční tradiční reprezentační ples FIT a FEKT. Lístky na něj už jsou v prodeji nyní, na fakultě je můžete zakoupit v knihovně FIT. K tanci a poslechu bude hrát kapela Kolorez a Cimbálová muzika Jaroslava Čecha. Více se dozvíte ZDE.

8 z VUT jde do finále

Osm nejlepších bakalářských prací vybírají každoročně fakulty do celouniverzitní soutěže 8 z VUT. Fakultu informačních technologií letos bude reprezentovat Jakub Paliesek s tématem Změření vlivu akustiky prostředí na úspěšnost rozpoznávače řeči. Podpořit ho můžete přijít na finále soutěže, které se uskuteční v pondělí 17.12. od 17 hod. na rektorátě. Jakub bude obhajovat prvenství fakulty, které vloni získal David Kozák. Rozhovor s ním si můžete přečíst ZDE.

Alexander Meduna: Erasmus+ přináší velké příležitosti

Profesor Meduna pravidelně navštěvuje University of Valladolid-campus Segovia, kde objasňuje španělským studentům, jak popsat a přeložit programovací jazyky na počítači. Pro tamější univerzitní časopis INFORMATICA poskytnul rozhovor, ve kterém vysvětluje, proč jsou výměny pedagogických zkušeností a poznatků v rámci programu Erasmus+ v současné Evropě tak důležité, nebo třeba důvody, proč rád učí. Úplné znění rozhovoru najdete ZDE.

Přejeme Vám krásné Vánoce

Tento newsletter je poslední v roce 2018 a tak si dovoluji popřát všem studentům, absolventům, kolegům i partnerům FIT krásné svátky a povedený, šťastný a co nejbarevnější vstup do roku 11111100011.

Pavel Zemčík, děkan FIT

Nahoru