Newsletter FIT 10. 5. 2019

Týdenní krátký přehled zpráv ze života fakulty -
novinky, aktuality a události z FIT, odkazy
na zajímavé články, pracovní stáže apod.

120. výročí VUT: na FIT mohou návštěvníci nahlédnout do laboratoří i virtuální reality

VUT slaví své 120. narozeniny! A oslaví je společně se svými studenty, zaměstnanci, absolventy, partnery a fanoušky 25. května hudebním festivalem Pod Palackého vrchem a také otevřením všech svých fakult veřejnosti. Den otevřených dveří na FIT se uskuteční od 11 do 15 hod. Návštěvníci mohou nahlédnout například do biometrické či robotické laboratoře nebo si mohou vyzkoušet, jak vypadá kybernetický útok, jak funguje interaktivní pískoviště nebo jak je možné prohlížet fotografie ve virtuální realitě. Otevřeno bude Muzeum výpočetní techniky, které ukazuje vývoj technologie od pamětí prvních počítačů, a k vidění bude také výstava fotografií studentů. V 11 a ve 13 hod. proběhne přednáška, která přiblíží, jak se fakulta 55 let od založení Katedry samočinných počítačů proměňovala a jak vypadá dnes.

Letní škola (F)IT pro holky už potřinácté

Naprogramovat si LEGO robota, zkusit si hackování pomocí gumového medvídka, sestavit si svého chatbota nebo naučit se upravovat fotky budou moct účastnice Letní školy (F)IT pro holky. Nejstarší akce tohoto typu v ČR se koná už potřinácté, tentokrát 26. – 30. srpna 2019. Určená je především studentkám od 12 do 19 let, které mají zájem o IT. V rámci projektu FIT sluší dívkám se fakulta snaží podpořit mladé dívky, aby se nebály informatických oborů. Registrovat se je možné na webu letní školy.

Go to Ph.D.: na dotazy zájemců odpoví nový ambasador

Do konce května mají čas podat přihlášku všichni zájemci o doktorské studium na FIT. Nově mohou také kontaktovat ambasadora tohoto programu, doktoranda FIT Radka Hranického, který na mailu go.to.phd@fit.vutbr.cz zodpovídá všechny dotazy týkající se studia. Pokud jste už vypustili absolventskou kachničku do kašny nebo se k tomu letos chystáte a láká vás dále kariéra vědce, výzkumníka nebo vysokoškolského pedagoga, více informací k doktorskému studiu najdete ZDE.

Den sportu aneb Technika v pohybu

VUT již tradičně pořádá Den sportu, kdy je uděleno rektorské volno všem studentům a zaměstnancům brněnské techniky, kteří se rozhodnou v tento den věnovat sportu. Letos se uskuteční ve středu 15. května 2019 a v plánu je i speciální VIP běžecká štafeta na 1899 metrů. Tato „vuťácká míle“ odkazuje k roku založení české techniky na Moravě a připomíná letošní 120. výročí VUT. Kromě toho se uskuteční i spousta dalších sportovních aktivit, více informací najdete ZDE.

Nahoru